Què és?

Apropa Cultura és una iniciativa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible

Som una xarxa potenciadora de sinergies entre equipaments culturals i entitats socials.

Treballem per fer possible, entre tots, l’accessibilitat als principals equipaments culturals.

Fomentem l’accés de les persones que més ho necessiten a la cultura i a l’oci inclusiu, alhora que promovem la transformació social a partir de la cultura. 

Defensem una comunitat inclusiva capaç de crear condicions adequades a les necessitats de totes les persones. 
 

Què ofereix Apropa Cultura

Tots ens hem emocionat, hem rigut o plorat gràcies a l’art. Més enllà dels sentiments, la cultura també ajuda a desenvolupar la creativitat, l’autodeterminació personal i la salut.

Amb el programa, més persones tenen l’oportunitat de viure la cultura, fomentant una font de felicitat molt necessària: “La cultura m’aporta confiança, autoestima, plaer de passar-ho bé, em sento més plena: em dóna vida.” ( Sílvia Gassó, Club Social Aixec )

Assistència a espectacles de música, teatre, dansa i circ

Els teatres, auditoris i festivals adherits a Apropa Cultura ofereixen localitats de la seva programació habitual de música, teatre dansa i circ a preus molt reduïts. És una experiència d'inclusió de persones en risc d'exclusió social a través de l'assistència a espectacles en un entorn públic i d'interès.

Es constitueix com una finestra única de reserves d'espectacles culturals pel sector social. És un recurs de lleure que facilita la tasca dels educadors socials al moment de fer la tria, selecció, reserva d'espectacles i preparació de la sortida. Actualment més de 1.500 centres socials d'arreu de Catalunya estan registrats i poden gaudir del programa.

Consulta els centres o serveis registrats.

Visita a exposicions de museus i centres culturals

Els museus i centres culturals adherits a l'Apropa Cultura ofereixen visites lliures, visites guiades i tallers als diferents col·lectius a preus molt accessibles. 

Consulta l'oferta de visita a exposicions.

Activitats participatives 

Apropa Cultura coordina als diferents teatres i auditoris activitats participatives dissenyades exclusivament per a col·lectius en una situació fràgil i en risc d'exclusió social. Aquestes activitats poden ser puntuals o perllongades durant la temporada dels equipaments.

Consulta l'oferta d'activitats participatives.
 

Formació en arts escèniques i música per a educadors socials

Apropa Cultura té un compromís amb l'educació per afavorir la presència de les arts en la vida quotidiana de les persones i dels col·lectius. 

Cada temporada s'organitzen cursos en arts escèniques, música, arts plàstiques i visuals, Educa amb l'art, adreçat a educadors socials, terapeutes, integradors, coordinadors, tècnics, monitors i cuidadors sense coneixements específics en arts escèniques i música.

Veure la oferta de formació per a educadors socials
Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Acceptar més informació