Trobades Apropa Cultura

Apropa Cultura és un projecte que uneix i busca l'intercanvi, la comunicació i les trobades.

Al llarg de l'any tenen lloc diversos moments de trobades entre els diferents agents que composen la xarxa Apropa. Us convidem a apropar-vos i conèixer-nos.

Setmana Apropa Cultura

Apropa Cultura és un projecte que vol anar més enllà de l’àmbit social. Vol arribar al cor de la societat.

Amb l’objectiu de donar a conèixer Apropa Cultura més enllà de l’ambit social, des del 2015 organitzem la Setmana Apropa Cultura. Una campanya amb activitats arreu de Catalunya i una gran repercusió als mitjans.

Hi participen representants polítics, educadors, l’equip d’Apropa Cultura i també usuaris del programa que amb el seu testimoni ens confirmen que la cultura et pot canviar la vida.

 

4a Setmana Apropa Cultura 2018

Del 22 al 28 d'octubre

Aquest any celebrem la 4a edició de la Setmana Apropa Cultura, durant la qual volem implicar encara amb més intensitat totes les persones que conformen la xarxa Apropa Cultura. Així doncs, els equipaments ofereixen més places al programa, les entitats socials fan més sortides i la participació en general augmenta, donant més visibilitat al programa. 

A més, comptem amb l'ajuda de les institucions per fer-nos visibles al públic en general, al carrer i als equipaments culturals. Així doncs, podreu veure als carrers de Barcelona banderoles Apropa Cultura que ens ajudaran a familiaritzar-nos amb el programa. 

Com cada any hem preparat un vídeo per a la campanya que ens serveix per tractar un aspecte del programa. Aquest any ens centrem en l'impacte que tenen els grups Apropa en les persones que treballen als equipaments culturals. A través dels testimonis de diferents treballadors d'equipaments de la xarxa Apropa Cultura, veurem de quina manera han gestionat la diversitat en el seu dia a dia.  

També hem incorporat un nou disseny gràfic als materials de comunicació com la revista o el flyer. I hem tornat a fer xapes perquè les persones que treballen als equipaments culturals les pugueu lluir i sentir-vos part del projecte. 

Per iniciar la Setmana Apropa Cultura hem preparat un acte en el que volem reunir a totes aquelles persones implicades d'una manera o una altra en el programa. Volem compartir amb tots vosaltres aquests 12 anys d'evolució del programa, perquè creiem que una cultura accessible i inclusiva és possible. 

Acte Anual Setmana Apropa Cultura

 • Quan: divendres 19 d'octubre de 2018
 • Lloc: Gran Teatre del Liceu 
 • Hora: 11h. 

L'acte es va desenvolupar en diverses parts, en les que van participar les diferents persones que composen la xarxa Apropa. 

 • Benvinguda a càrrec de Christina Scheppelmann, Directora Artística del Liceu
 • Presentació del vídeo de campanya a càrrec de Sonia Gainza, directora del programa Apropa Cultura
 • Introducció i resum de l'any a càrrec de Sonia Gainza, directora del programa Apropa Cultura
 • Entrevista a càrrec de Jofre Font, a Gabriel Cañete i Ma Antonia Vila, educador social i usuària de la Fundació El Maresme 
 • Entrevista a càrrec de Jofre Font,  a Carles Somoza, educador de museu del Centre de Cultura i Memòria El Born
 • Parlaments de les institucions que donen suport al programa:
  • Generalitat de Catalunya: Laura Borràs, Consellera de Cultura. I Chakir El Homrani, Conseller d'Afers Socials i Treball.
  • Ajuntament de Barcelona:  Laia Ortiz, segona tinenta d'alcaldia i Direcció de l'Àrea de Drets Socials. I Joan Subirats, comissionat de Cultura.
  • Fundació bancària la Caixa: Ignasi Miró, Director de l'àrea de cultura. 
  • Fundació MRW: Josefina Domènech, Presidenta de la Fundació. 
  • Actuació del grup Cercles de Percussió amb Pau Gimeno

L’acte va ser tot un èxit gràcies a la implicació, compromís i suport de tots els que estem a la xarxa. 

 

Foto de Família 4a Setmana Apropa Cultura 2018

Foto de Família 4a Setmana Apropa Cultura 2018