.

Descripció

Jornada 'Mai soles. Cultura i Gent gran en situació d'aïllament o dependència'

El proper dilluns 22 de novembre tindrà lloc la Jornada d'Accessibilitat i Diversitat Apropa Cultura 2021. Enguany girarà al voltant de la Gent Gran en situació d'aïllament o dependència i els Museus. Aprofundirem en com la cultura i els museus poden acompanyar i ajudar en una realitat que ha esdevingut un problema de salut pública, la soledat
 
A la jornada comptarem amb la filòsofa Begoña Román, qui reflexionarà sobre la Gent Gran i el Plaer, així com amb la investigadora i professora de psicologia Montserrat Celdrán amb qui aprendrem les principals problemàtiques i reptes que ens trobem les persones en fer-nos grans. 
 
Tanmateix, organitzarem una taula rodona en primera persona per conèixer la importància de la cultura al llarg de tota la nostra vida i molt especialment a la tercera edat. I finalment, presentarem activitats, programes i bones pràctiques de museus i gent gran a Catalunya. 
 

 

Informació pràctica

 
La jornada tindrà lloc al Museu Picasso, el dilluns 22 de novembre de 9.15h a 14.00h.
Les inscripcions s'obriran a partir del dia 27 d'octubre. 
La sessió serà presencial tenint en compte totes les mesures Covid-19 vigents.  
 
 

Apropa Cultura amb el suport de:

Activitats vinculades

Amb la col·laboració de les entitats socials i els equipaments culturals, hem dissenyat un programa d’activitats amb l’objectiu de donar visibilitat a la tasca que realitzen d’aquestes entitats socials i com la cultura pot ajudar a aconseguir una societat més inclusiva.

Aquestes activitats s'adrecen a professionals d'equipaments culturals i de l'àmbit social. A cada activitat crearem un grup de persones per compartir experiències vinculades a dones i cultura. 

Veure la programació d'activitats vinculades