Registra't
 • Façana de Cosmocaixa
4.8
Carrer d'Isaac Newton, 26
08022
+34 93 212 60 50

Descripció

CosmoCaixa ocupa les instal·lacions del que va ser el primer Museu de la Ciència interactiu d'Espanya, inaugurat l'any 1981.

Ara, el nou CosmoCaixa ofereix més de 30.000 metres quadrats d'instal·lacions dedicades a la divulgació científica, per apropar la ciència a la ciutadania. La història va començar fa més d'un segle, l'any 1904, quan l'arquitecte Josep Domènech i Estapà va construir un edifici –seguint l'estil modernista de l'època– per allotjar l'asil Empar de Santa Llúcia, que va estar en funcionament durant 75 anys.

L'any 1979, la Fundació "la Caixa" va encarregar als arquitectes Jordi Garcés i Enric Sòria una remodelació i ampliació de l'edifici per acollir el Museu de la Ciència, que es va convertir, així, en el primer museu interactiu de temàtica científica d'Espanya. La reforma posterior, amb la finalitat de convertir-lo en el centre CosmoCaixa, va ser obra dels arquitectes Robert i Esteve Terradas. El nou centre va obrir les portes el 25 de setembre de 2004.

Durant el procés de remodelació es van conservar i restaurar els murs de l'antiga nau  modernista d'obra vista i se'n van ampliar de manera considerable les instal·lacions antigues, amb un nou protagonisme del vidre i l'acer. Amb més de 50.000 metres quadrats i 30.000 metres quadrats edificats, la instal·lació actual ocupa un espai quatre vegades superior al del primer Museu de la Ciència. El nou espai inclou nou plantes, sis de les quals són subterrànies, amb llum natural, i una gran plaça pública amb vistes a la ciutat.

CosmoCaixa ofereix una oferta museogràfica permanent.  El Mur geològic, La Sala de la Matèria i el Bosc Inundat, una selecció de fragments de realitat: experiments, objectes, animals, plantes..., reunits per tal de proporcionar al visitant estímuls i emocions en favor de la ciència.

Anualment presenta una programació d’exposicions temporals en les que s’aborden des de temes de gran actualitat fins a temes de caràcter social. Per a cada exposició es dissenya un programa d’activitats específic, visites guiades, cicles de conferències, debats...

Per gaudir del museu en família disposa de la programació CosmoCaixa Kids, en espais tant singulars com el Toca, Toca!,  Planetari Bombolla, Clik i el Creactivity.

Un dels espais de imprescindible visita, és el nou Planetari 3D, una instal·lació polivalent amb la tecnologia més avançada.

Per als centres educatius ofereix el programa eduCaixa, un ampli ventall d’activitats adreçades des d’educació infantil fins als centres formatius de grau superior.

CosmoCaixa, amb la seva renovació d’activitats, fa accessible la ciència a tota la ciutadania.

Informació d'accessibilitat

Edifici accessible - Cadires pròpies a disposició dels usuaris (cal adreçar-se al punt d'informació de l'entrada principal. Servei limitat a disponibilitat). - Lavabos adaptats a totes les plantes. - Espais reservats a l'Auditori, sala Àgora i el Planetari. - Encaminament podotàctil: recorregut adaptat amb encaminament podotàctil des dels accessos del Museu fins a la sala Planetari. Accés, interior i sortida de la sala. - Audiodescripció: adaptació dels audiovisuals de la sala Planetari amb audiodescripció en català (s'han de demanar els equips al personal de la sala). - Visites guiades adaptades per a persones cegues: visites guiades amb audiodescripció i material tàctil. - Bucle magnètic d'inducció: equipament de bucle magnètic al taulell de recepció, les taquilles, la botiga i el restaurant. - Sala Planetari adaptada amb bucle magnètic permanent. - Llengua de signes: adaptació dels audiovisuals de la sala Planetari a la llengua de signes catalana (LSC). - Servei de visites guiades amb intèrpret de llengua de signes: lengua de signes catalana (LSC), espanyola (LSE) o sistema de signes internacional (SSI). - Subtitulació per a persones sordes: subtitulació per a persones sordes dels audiovisuals de la sala Planetari, en català. - Exposicions temporals adaptades amb subtitulació dels audiovisuals.

Accessibilitat

 • Ascensors adaptats
 • Bucle magnètic
 • Lavabos accessibles
 • Places d'aparcament adaptades
 • Places disponibles per a cadires de rodes
 • Transport públic adaptat proper

Contacte Apropa de l'equipament

Horaris d'assessorament: 
de 8h a 17h
93 212 60 50
Persona de contacte: 
Margarita Galceran Solanes mgalceran@fundaciolacaixa.org
Back office CosmoCaixa Back office CosmoCaixa bocosmo@magmacultura.com

Valoracions

 • 4
  La teva valoració: 4
  dissabte, 29 febrer 2020
  CosmoCaixa

  Visita lliure Sala UNIVERS

  Enriquidora
  Si, totalment recomanable, vam poder experimentar, observar, descubrir, vam gaudir molt!!!!
  Cristina
  Recio Alfonso
  Associació Coordinadora de Col.lectius de Persones amb Discapacitat de L`Hospitalet (ACORDIS)
  Discapacitat intel·lectual
 • 5
  La teva valoració: 5
  CosmoCaixa

  Exposició: Miralls Dins i fora de la realitat (VISITA LLIURE)

  Ens ha agradat moltíssim
  va anar molt bé, tot i que hi havía algunes activitats que no estaven adaptades per gent que va amb cadira de rodes.
  Josefina
  Rocamora Sala
  Centre Ocupacional Taller Estimia
  Discapacitat física
 • 5
  La teva valoració: 5
  dijous, 28 novembre 2019
  CosmoCaixa

  Visita lliure Bosc Inundat

  Va ser gratificant i bonica
  L'activitat va ser lliure i vam poder estar visitant l'espai del Bosc inundat tanta estona com necessitéssim. És recomanable per poder veure especies d'animals marins que sovint no tenim a l'abast.
  Óscar
  Jiménez
  Centre de Dia Arep
  Salut mental