• Façana del Gran Teatre del Liceu
4.7982454385965
La Rambla, 51-59
08002
+34 93 485 99 29

Descripció

A Catalunya hi ha reconegudes unes 500.000 persones amb algun tipus de discapacitat, a Espanya 4 milions i a Europa 80 milions. Les persones amb discapacitat representen el 8,8% de la població. Les persones més grans de 65 anys i sense discapacitat representen el 10,8% de la població i són un grup que envellirà durant més anys i que no es conformarà en restar inactiu. Existeix també el grup de les persones amb situacions limitadores transitòries i representa el 19,5% de la població. Tots aquests grups engloben el 40% de la població total.

L’accessibilitat universal vol dir espais que puguin ser utilitzats per tothom. Els darrers anys, tant les Nacions Unides, com l’estat espanyol i la Generalitat han redactat criteris i lleis per garantir l’accessibilitat de totes les persones, als espais urbans, als transports i a espais públics de tot tipus. L’accessibilitat universal vol dir dissenyar i construir nous edificis i espais tenint en compte criteris d’accessibilitat, i adaptar els ja existents.

L’accessibilitat és un vector fonamental del Projecte Social del Gran Teatre del Liceu. Fa més de deu anys que el Liceu treballa perquè els seus espais públics puguin ser utilitzats per tothom amb iniciatives que milloren l’accessibilitat com són per exemple el servei d’audiodescripció, la instal·lació del bucle magnètic, resums argumentals de les òperes seguint criteris de lectura fàcil, formació als treballadors en accessibilitat, servei de subtitulació, serveis adaptats per a persones amb discapacitat...

Amb la voluntat de millorar l’accessibilitat dels seus espais públics, el Liceu va contactar varis col·lectius representants de persones amb diverses discapacitats perquè en fessin una valoració. Representants de DINCAT (grup d’entitats que treballen per la promoció personal i social de les persones amb discapacitat intel·lectual, la seva inclusió social i laboral i la seva qualitat de vida i independència), d’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec), de FIAPAS (Confederación Española de Familias de Personas Sordas), així com del Servei de Promoció i Suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, valoraren el grau d’accessibilitat actual del teatre, detectaren algunes barreres i proposaren algunes mesures de millora.  Fruit d’aquest treball, DINCAT emeté un informe que el Liceu va prendre com a referent en l’avaluació de propostes de millora en quant a accessibilitat.

Informació d'accessibilitat

- 6 places per cadires de rodes - bucle magnètic a la Sala, guarda-roba Rambla i taquilles - sistema d'audiodescripció en algunes funcions - sistema de subtitulació en català, castellà i anglès a gran part de les butaques de la Sala Els grups amb persones amb cadires de rodes o mobilitat reduïda, preguem accediu per l'accés del carrer Sant Pau. L'accés a La Rambla sol ser dificultós. Sigueu previsors. Veniu al Liceu 40

Accessibilitat

 • Ascensors adaptats
 • Bucle magnètic
 • Informació en lectura fàcil
 • Lavabos accessibles
 • Places disponibles per a cadires de rodes
 • Transport públic adaptat proper

Contacte Apropa de l'equipament

+34 93 485 99 29
Persona de contacte: 

Valoracions

 • 5
  La teva valoració: 5
  dimarts, 6 abril 2021
  Gran Teatre del Liceu

  Otello

  Una direcció musical inoblidable
  Una proposta excel·lent en tots els aspectes.
  Núria
  Gómez Rahola
  Fundació Privada Llars Compartides
  Gent gran
 • 5
  La teva valoració: 5
  dimarts, 30 març 2021
  Gran Teatre del Liceu

  Otello

  Excelente experiencia
  Las personas que han participado han disfrutado mucho y la han valorado como una experiencia única.
  Rodrigo
  Araneda Villasante
  ACATHI FELGTB
  Migració i Persones refugiades
 • 5
  La teva valoració: 5
  dimecres, 31 març 2021
  Gran Teatre del Liceu

  Otello

  Siempre en una experiencia maravillosa ir al liceo
  Hemos estado con nuestros jóvenes disfrutando de esta experiencia. Como siempre, al que le gusta le gusta muchisimo y aunque hay gustos para todo, la mayoría lo valoran muy positivamente. Ir a escuchar una ópera al Liceo siempre es una experiencia transformadora. Mil gracias
  Carmelo
  Blázquez Jiménez
  Programa Barlovento Pisos assistits
  Infància i Joventut
 • 5
  La teva valoració: 5
  dijous, 25 març 2021
  Gran Teatre del Liceu

  Assaig Otello

  L'òpera ens encanta!!! Ha estat un gran descobriment!
  Molt i molt bé! Una gran posta en escena com abans de la pandèmia casi, tot i que els cantaires portin mascareta. Se'ns va passar l'estona volant, tant immersos com estaven en l'obra!
  Valle
  Grande López
  Centre Ocupacional Sínia
  Discapacitat física
 • 5
  La teva valoració: 5
  dijous, 11 març 2021
  Gran Teatre del Liceu

  LESSONS IN LOVE AND VIOLENCE

  Espectacular, com sempre! Un plaer enorme!
  L'activitat va ser adequada, l'espai fabulós. L'assignació de places i les mesures de seguretat. I l'espectacle inoblidable. Tot un plaer!
  Carla
  Rigol Martorell
  Hèlia Dones
  Dones