• Claustre del Monestir de Pedralbes
4.6666666666667

Descripció

El monestir de Pedralbes va ser fundat per la reina Elisenda de Montcada l’any 1327, amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II. Seguint els corrents espirituals de l’època, el nou monestir va passar a ser habitat des d’un inici per monges clarisses, la branca femenina de l’orde de Sant Francesc, que hi van residir de manera pràcticament ininterrompuda fins a l’any 1983.

L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. De l’església cal destacar el sepulcre de la reina Elisenda, que ofereix dos vessants, el que dóna a l’església, on apareix la seva imatge vestida com a sobirana, i el que dóna al claustre, on es mostra com a vídua i penitent. Igualment, ressalten els vitralls del segle xiv, diverses sepultures de famílies nobles i els tres cors: l’alt, el baix i el dels frares.

Dins el monestir, i al voltant del claustre, s’hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal. Destaca la capella de Sant Miquel, encarregada per l’abadessa sor Francesca ça Portella l’any 1343 al pintor Ferrer Bassa, amb una clara influència d’artistes tan importants com Giotto, el taller dels Lorenzetti o Simone Martini. (L’exposició temporal «Murals sota la lupa» aprofundeix en els murals de la capella.) Completen la visita la sala capitular, l’abadia, el refetor, la cuina, les procures, el dormidor i la infermeria —un dels exemples més ben conservats d’edifici hospitalari del Renaixement. 

Informació d'accessibilitat

Ascensor per accedir a la primera planta del claustre, Cadira de rodes per als visitants que la necessitin, Maqueta 3d tàctil, Personal del museu amb formació en matèria d’accessibilitat i atenció a les persones amb discapacitat, Plànol d’orientació en relleu i Braille, Rampa d’accés a l’entrada del monestir, Servei d'Audioguies,

Com arribar

Lluny del bullici del centre de la ciutat però dins el terme municipal, el monestir és fàcilment accessible a través la xarxa de transport públic de la ciutat de Barcelona o amb vehicle privat.

Accessibilitat

 • Ascensors adaptats
 • Informació en Braille
 • Lavabos accessibles
 • Places disponibles per a cadires de rodes
 • Transport públic adaptat proper

Contacte Apropa de l'equipament

Horaris d'assessorament: 
de dilluns a divendres, de 10h a 14h
93 256 34 27
Persona de contacte: 
Gemma Bonet gembonet@gmail.com
Equip de Reserves Monestir de Pedralbes reservesmonestirpedralbes@bcn.cat

Valoracions

 • 5
  La teva valoració: 5
  divendres, 9 juliol 2021
  Monestir de Pedralbes

  Un passeig pel Monestir de Pedralbes, visita comentada

  Increible
  Les participants van gaudir de la visita, tant ben acompanyes per qui va fer de guia. Els comentaris van ser tots positius.
  AMPARO
  ALCOVERRO MESEGUÉ
  Centre De Serveis Socials CSS Sant Martí-Verneda
  Exclusió social
 • 5
  La teva valoració: 5
  dimecres, 8 maig 2019
  Monestir de Pedralbes

  Un passeig pel Monestir de Pedralbes, visita comentada

  Amena
  El Pol, ens va oferir una visita guiada pels diferents espais emblemàtics del Monestir: el claustre, l'infermeria, menjador, dormitori, cuina i finalment l'església. La seva explicació detallada ens va donar molt de marge per poder-nos imaginar la vida de les monges. Va ser molt amena!
  Montse
  Cuesta
  Associació Salut Mental Sabadell / Espai Xamba
  Salut mental
 • 5
  La teva valoració: 5
  divendres, 12 abril 2019
  Monestir de Pedralbes

  Un passeig pel Monestir de Pedralbes, visita comentada

  Excel·lent visita
  La visita al Monestir es va adequar a les necessitats del grup amb diversitat funcional. El guia/educador Jordi va saber captar molt bé l'atenció del grup i ajustar-se al tempo del grup.
  Aina
  Alegret Esclasans
  Grup Activa't, Tu Pots!
  Discapacitat intel·lectual
 • 4
  La teva valoració: 4
  dissabte, 28 abril 2018
  Monestir de Pedralbes

  Un passeig pel Monestir de Pedralbes, visita comentada

  Maravellos
  Va anar molt bé, vam gaudir molt
  Mª Luisa
  Marín Puig
  Associació Rauxa
  Addiccions
 • 4
  La teva valoració: 4
  dimecres, 29 agost 2018
  Monestir de Pedralbes

  Monestir de Pedralbes, visita lliure

  accesible
  Molt bona experiència i molt ben adpatada!!!accesible al 100%, i molt bona atenció. Visita lliure i molts llocs per poder seure i que els nostres residents poguessin descansar.
  MONTSERRAT
  VIVANCOS
  Sanitas Mayores Les Corts
  Gent gran