• Vitrines del museu de les cultures del món
  • Entrada al museu
3
Average: 3 (1 vote)

Descripció

l Museu de Cultures del Món mostra la diversitat artística i cultural dels pobles d'Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania.

Creat el 2012 a la Ribera, el Museu de Cultures del Món aplega una selecció de més de 30.000 peces d’Àsia, d’Amèrica, d’Àfrica i d’Oceania del Museu Etnològic i les 2.356 obres de la Col·lecció Folch, el fons d’art no occidental més important de Catalunya.

Dins d’aquest patrimoni figura una col·lecció representativa de les arts de l’Àfrica Occidental i Central dels segles XIX i XX, o les destrals cerimonials maies i els teixits chimú de la col·lecció precolombina. El fons asiàtic permet un recorregut des de les imatges budistes de Gandhāra i l’escultura hindú de l’Índia fins a les arts del Tibet i del Japó. Oceania està present amb peces com la pintura sobre escorça d’Austràlia o els moais de fusta de Rapa Nui.

Informació d'accessibilitat

El Museu Etnològic de Cultures del Món ofereix espais i serveis adaptats, ajudes específiques i recursos tàctils per a les persones amb problemes auditius, visuals i motors: - Espais interiors sense barreres arquitectòniques. - Lavabos adaptats a cadires de rodes. - Disponibilitat de cadira de rodes. La seu del Museu Etnològic al parc de Montjuïc disposa d'una plaça de aparcament accessible. La seu del carrer de Montcada, dedicat a Cultures del Món ofereix també: - Bucles magnètics. - Plànols i senyalització tàctil dels diferents espais del museu. - Plànol-guia de la col·lecció permanent, amb caràcters grans i de lectura fàcil. - Audioguies amb audiodescripció, subtitulació (català, castellà, anglès i francès) i llengua de signes (català i castellà) de les obres més destacades. - El PÀRQUING EL BORN, a la plaça Comercial s/n, disposa de 2 places d'aparcament accessible (tel. 93 268 38 34).

Accessibilitat

  • Ascensors adaptats
  • Bucle magnètic
  • Informació en Braille
  • Lavabos accessibles
  • Places d'aparcament adaptades
  • Transport públic adaptat proper

Contacte Apropa de l'equipament

Horaris d'assessorament: 
de dilluns a dissabte, de 9h a 19h; diumenges de 9h a 20h
+34 93 25 62 300
Persona de contacte: 
Equip de Reserves i Atenció al Públic Museu Etnològic i de Cultures del Món reservesmeb@bcn.cat