Registra't
4.333335

Descripció

Eusebi Güell, industrial i financer barceloní, va encarregar a Antoni Gaudí el projecte d’una zona residencial per a famílies benestants en un entorn saludable i amb vistes esplèndides del mar i de la ciutat de Barcelona.

A la urbanització es preveien seixanta parcel·les de forma triangular connectades amb una xarxa de camins, viaductes i escales que salvaven la complexa orografia del terreny.

Les condicions de construcció eren molt restrictives: les edificacions només es podien dedicar a usos residencials i com a màxim podien ocupar una sisena part de la parcel·la. Güell volia recrear els selectius condominis britànics i, per això, el va anomenar Park Güell, en anglès.

Les obres van començar l’any 1900 però, les estrictes condicions d’adquisició i arranjament de les parcel·les i la manca d’un transport adequat, van fer inviable el projecte i l’any 1914 les obres es van paralitzar.

En morir Eusebi Güell, els hereus van vendre el parc a l’Ajuntament de Barcelona i  l’any 1926 es va obrir com a parc públic.

L’any 1984 va ser declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO com a símbol de l’arquitectura modernista.

L’octubre del 2013 s’inicià la regulació de  l’Eix Monumental del Park Güell.

Serveis:

Disposem de diversos lavabos públics, uns situats a la carretera del Carmel, just a l'entrada del Park, davant l'accés del carrer d'Olot i al Passeig de les Palmeres.

A l'interior de l’Eix Monumental hi ha un punt de restauració i la llibreria Laie. 

El Park Güell disposa d'una zona d'aparcament exclusiva per a autocars. Es reserven 3 places  reservades per a persones amb diversitat funcional i vehicle acreditat.

Informació d'accessibilitat

- Les persones amb mobilitat reduïda poden tenir dificultats per moure's dins l’Eix Monumental degut a les característiques arquitectòniques del Park, amb escales, camins irregulars i rampes de forta inclinació. - El recinte disposa de dues cadires de rodes de préstec sota demanda prèvia. - L'informem que a l'aparcament per a autocars disposem de 3 places reservades per a les persones amb diversitat funcional i vehicle acreditat.

Accessibilitat

 • Places disponibles per a cadires de rodes

Valoracions

 • 5
  La teva valoració: 5
  dijous, 20 febrer 2020
  Park Güell

  Entrada al Park Güell

  molt recomanable
  Molt ben organitzat. Al tenir un horari per accedir, no es generen cues llargues i s'accedeix ràpidament. Donen un plànol informatiu d'interès.
  Antonia
  Molina
  Centre de Serveis Socials CSS Dreta Eixample
  Pobresa
 • 5
  La teva valoració: 5
  dimarts, 11 febrer 2020
  Park Güell

  Entrada al Park Güell

  Fantàstica !!
  La experiencia fue maravillosa no solo por lo que vimos, si no también por lo que vivimos, el Parc Guell superó nuestras expectativas en cuanto al arte que pudimos apreciar. Y el paisaje que pudimos ver estando el parque en esa ubicación. De nuevo muchísimas gracias
  Olga
  Adell
  Fundació Ànima
  Infància i Joventut
 • 5
  La teva valoració: 5
  divendres, 18 maig 2018
  Park Güell

  Entrada al Park Güell

  un espai molt interessant i agradable
  la visita al parc Güell mai defrauda, un espai molt cuidat.
  Jose
  Llorca
  Fundació Casal&Friends
  Salut mental
 • 3
  La teva valoració: 3
  dissabte, 30 novembre 2019
  Park Güell

  Entrada al Park Güell

  En general positiva i per repetir.
  L'activitat va anar bé, malgrat els pocs trams adaptats a cadira de rodes, vam trobar a faltar il.luminació, a la tardor es fa fosc molt aviat i falta més llum.
  Cristina
  Recio Alfonso
  Associació Coordinadora de Col.lectius de Persones amb Discapacitat de L`Hospitalet (ACORDIS)
  Discapacitat intel·lectual
 • 5
  La teva valoració: 5
  dissabte, 30 novembre 2019
  Park Güell

  Entrada al Park Güell

  Un matí fantàstic!
  Vam poder visitar el Parc al nostre aire i al nostre ritme un dissabte matí. Molta facilitat per accedir des de qualsevol entrada al parc, presentant reserva. Alguns trams amb escales una mica complicats o estrets. Dues zones de pícnic fora de l'àrea regulada.
  Anna
  Pascual
  Club Social Aixec
  Salut mental