• Platea del Teatre Joventut
4.8333333333333

Descripció

El cinema Joventut era un de tants cinemes de L'Hospitalet, com l'Alhambra a Pubilla Casas, el Victòria a Santa Eulàlia, el Stàdium a Sant Josep, l'Oliveras al Centre... El Joventut era el cinema de la Torrassa. La gent gran en té bons records d'aquelles èpoques, de les pel·lícules, dels actors i les actrius, de les llargues sessions contínues, a les fosques, amb els ulls concentrats a la immensa pantalla. El cinema -junt amb el futbol- era un dels més grans espectacles de masses, el setè art. Però va venir la invasió dels Seat 600 i els caps de setmana les carreteres s'omplien i les cues dels cinemes, s'escurçaven. Aviat la televisió va entaular una forta competència als cinemes: encara no es pagava per veure. I els cinemes van començar una forta davallada. Es deia que la televisió mataria el cinema. Unes sales van haver de tancar, algunes altres es van modernitzar amb enormes pantalles de cinemascop, d'altres es van tornar sales especialitzades «d'art i assaig», unes quantes més es van anar transformant en multicines... Que en queda, d'aquells cines de barri, d'aquelles cues, d'aquelles grans sales a les fosques, d'aquelles superpantalles, de les pel·lícules en technicolor?

El cinema Joventut es va quedar vell: és dels que van tancar, Un dia les cartelleres ja no van anunciar cap pel·lícula i les taquilles ja no van obrir la finestreta per vendre entrades. Només quedava el rètol de CINE JUVENTUD presidint una façana empolsegada. I la plaça del carrer amb el mateix nom que elcinema. 
Un bon dia l'Ajuntament va decidir comprar-lo i transformar-lo en teatre. El vell cinema Joventut, renovat i adequat degudament, es convertiria en el teatre del municipi de L'Hospitalet. El mateix edifici, el mateix estil arquitectònic que havia creat Ramon Puig i Gairalt, però com si fos nou de trinca. Ara serà un teatre. amb escenari en lloc de pantalla, amb camerinos, focus, sonoritat... totes les condicions tècniques que avui en dia s'exigeixen per fer unes representacions de la millor qualitat. El Joventut, un teatre. de bo de bo un dels principals equipaments culturals de L'Hospitalet. 

El 8 de maig de 1991 el nou TEATRE JOVENTUT va aixecar per primera vegada el teló. Va ser amb l'estrena de l'obra El cantaro roto, a càrrec d'una companyia de Madrid. De llavors ençà s'hi han representat moltes i molt variades obres de teatre, han estat centenars els actors i les actrius que han trepitjat el seu escenari, i milers d'espectadors els que han gaudit.

Informació d'accessibilitat

La Sala A disposa de 525 localitats i la Sala B de 168. La Sala A disposa d’una plataforma per a cadires grans i espai per a diverses cadires més. S’hi pot accedir amb ascensor i a través de rampes en la mateixa sala. La Sala B disposa d’una plataforma elevadora per tal d’accedir-hi amb cadira.

Accessibilitat

 • Ascensors adaptats
 • Places disponibles per a cadires de rodes

Contacte Apropa de l'equipament

Horaris d'assessorament: 
De 9 a 15 h
+34 934036795
Persona de contacte: 
Xesco Forn i Béjar fforn@l-h.cat

Valoracions

 • 5
  La teva valoració: 5
  dissabte, 27 abril 2019
  Teatre Joventut

  Jorge Blass

  Genial!
  El Jorge Blass ens va encantar! Ho vam passar molt bé!
  Sandra
  Puyalto
  CRAE Lluís Folch i Camarasa
  Infància i Joventut
 • 5
  La teva valoració: 5
  dissabte, 6 abril 2019
  Teatre Joventut

  El Llibertí

  Espectacle divertit amb uns actors i actrius d'alçada
  Ha estat un espectacle divertit. Cal tenir en compte que es en català i potser per persones que no entenen bé, potser complicat comprendre la trama ja que hi ha moments de dialeg i reflexió en alt. Els seients eren a prop de l'escenari amb molt bona visibilitat.
  Samantha
  Beloso
  Empresa Inserció Solidança Treball
  Pobresa
 • 5
  La teva valoració: 5
  divendres, 1 març 2019
  Teatre Joventut

  Javier Ruibal

  una meravella d'actuació
  Molt recomanable
  Samantha
  Beloso
  Empresa Inserció Solidança Treball
  Pobresa
 • 5
  La teva valoració: 5
  dissabte, 15 desembre 2018
  Teatre Joventut

  El Trencanous

  Una tarda inoblidable
  El dissabte passat el grup de lleure GEPIS vam anar a veure el Trencanous, ens vam sentir molt bén acollits i ens va agradar moltíssim poder participar d'una activitat cultural de qualitat. Moltíssimes gràcies i per moltes experiències més!!
  Club d'Esplai
  Bellvitge
  FUNDACIÓ CATALANA DE L'ESPLAI
  Discapacitat intel·lectual
 • 4
  La teva valoració: 4
  divendres, 14 desembre 2018
  Teatre Joventut

  El Trencanous

  Una primera experiencia con la danza muy positiva
  A todo el grupo le gustó mucho el espectáculo. El personal del teatro fue muy atento y tuvo en cuenta las necesidades particulares del grupo.
  Eva
  Català Val
  Centre Ocupacinal TEB Barceloneta
  Discapacitat intel·lectual