Registra't
  • Imatge d'unes mans amassant
Sol·licitud
28/10/2019 al 31/05/2020
dilluns
Sessions
matí
Durada: 
2h
Places per a grups
Places disponibles per a cadires de rodes
Sessió relaxada

Descripció

Proposem un taller a la cuina del MACBA. No per aprendre a cuinar, sinó més aviat per experimentar què pot créixer col·lectivament entre els fogons. Fins i tot si partim de tres ingredients molt simples, es poden barrejar i activar innombrables elements: sabers, experiències biogràfiques, emocions i relacions socials.
Pastant amb el cos i amb la paraula, una manera ben quotidiana de tenir cura dels altres es posa sobre la taula: elaborar l’aliment com una manera de cuidar i donar afecte als altres (humans i no humans) i a un mateix, a partir dels materials, els elements simbòlics i els afectes. Però una cura més global, tot i que menys arrelada en la cuina, es posa també en joc: els aliments contenen una relació complexa amb el territori, amb uns treballadors que els produeixen i amb uns determinats modes de producció. La crisi ecològica i alimentària actual és una oportunitat per reinventar la nostra relació amb els aliments, amb l’entorn i amb aquells que ens els proporcionen. A més a més, la cuina està travessada per unes rutines que tradicionalment determinen qui cuina i qui menja, qui serveix i qui és servit, qui ensenya i qui aprèn, i tot això pot ser també capgirat per trobar noves maneres d’estar plegats.

Aquest taller proposa una senzilla pràctica de cuina amb persones amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu és generar una dinàmica en què es puguin traçar experiències personals en el context del menjar, les relacions de grup i les cures, així com reflexionar sobre aspectes socials i ambientals en un entorn pròxim i quotidià, sempre amb un lloc a taula per als inesperats.

Taller a cargo de Juan David Galindo.

Preu: 
Preu a partir de:

3€ per persona

Mínim de places del grup: 
5
Màxim de places del grup: 
15
Més informació de l'horari: 
Activitat oferta els dilluns al matí, a partir de les 10:30. Consulteu-nos si desitgeu realitzar el taller en altres dies i horaris.
Adults
Infantil
Joves

Equipament

Plaça dels Àngels, 1
08001
Barcelona
Espai: 
MACBA

Contacte Apropa de l'equipament

+34 93 412 08 10
Persona de contacte: 
Ariadna Pons educacio@macba.cat
Ariadna Pons apons@macba.cat