• Hermen Anglada-Camarasa i Joaquim Mir a Mallorca
  • Hermen Anglada-Camarasa i Joaquim Mir a Mallorca
Sol·licitud
20/09/2021 al 30/09/2022
dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte
Sessions
matí, tarda
Durada: 
1 h
Places per a grups
Audiodescripció
Bucle magnètic
Places disponibles per a cadires de rodes
Sessió relaxada
Subtitulació
Gratuït

Descripció

L’obra d’Hermen Anglada-Camarasa i Joaquim Mir, dos dels grans paisatgistes de la pintura catalana, conflueix en la seva admiració pel paisatge de Mallorca.

A la mostra es posa en diàleg La cala encantada, de Mir, i Tempesta a la platja, d’Anglada-Camarasa, un conjunt representatiu de la pintura que es va desenvolupar a l’illa durant la primera meitat del segle XX.

EL DESCOBRIMENT DE MALLORCA VA SER DECISIU PER A TOTS DOS PINTORS: ELS VA PERMETRE TROBAR UN LLENGUATGE PROPI, MODERN I ORIGINAL, PLE DE LLUM, COLOR, SENSACIONS I FORMES QUE VAN DONAR VIDA A ALGUNES DE LES SEVES MILLORS CREACIONS.

Joaquim Mir es va formar amb Lluís Graner i a l’Escola de Llotja de Barcelona i, des del 1893, es va integrar a l’anomenada Colla del Safrà. D’altra banda, Anglada-Camarasa, dos anys més gran, es va formar amb Modest Urgell i Tomás Moragas fent estades entre Vilanova i la Geltrú i Arbúcies. El 1894 va marxar cap a París, on va començar una estada de gran èxit i reconeixement internacional que va perdurar fins al començament de la Primera Guerra Mundial. Amb tot, Anglada-Camarasa també va fer diverses estades a Barcelona, ciutat on és probable que coincidissin tots dos pintors, especialment en algun dels cenacles del modernisme com la Sala Parés o Els Quatre Gats.

Mir va marxar cap a Mallorca al final del 1900. Aquesta estada, que va durar quatre anys, va transformar la seva manera d’entendre la pintura de paisatge. Anglada-Camarasa, d’altra banda, va arribar a l’illa al voltant del 1909, però no s’hi va instal·lar definitivament fins al 1914.

La mostra actual presenta una especial selecció de la Col·lecció Anglada-Camarasa de la Fundació ”la Caixa” amb dues pintures importants de Mir i d’Anglada-Camarasa, respectivament: La cala encantada i Tempesta a la platja. Aquestes dues obres han estat cedides en préstec per la Col·lecció Enaire d’Art Contemporani, gràcies a un acord entre les dues institucions, per fer dialogar tots dos artistes i fer visibles, a CaixaForum, les dues col·leccions.

!! Se PRORROGA aquesta exposició per l’excepcionalitat que suposa mostrar aquetes dues peces de gran format, que de forma habitual no estan a l’abast del gran públic. Veniu i gaudiu-ne!

Mínim de places del grup: 
5
Màxim de places del grup: 
20
Més informació de l'horari: 
De dilluns a dissabtes; Horari a convenir: entre les 11-13h i 16-19h; Prèvia concertació
Ideal per la gent gran
Molt visual
Per als romàntics
Sensorial
Una aposta segura
Adults
Familiar
Joves
Tots els públics
Espectacle a peu dret

Equipament

Plaça de Weyler, 3
07001
Palma
Espai: 
CaixaForum Palma

Contacte Apropa de l'equipament

971 178 512
Persona de contacte: 
Atenció al visitant CaixaForum Palma icaixaforumpalma@magmacultura.com