Registra't
  • Meravellós Mahler!
Sol·licitud
22/07/2020 al 23/07/2020
dimecres, dijous
Sessions
nit
Durada: 
65 minuts aprox.
A partir de 3 €

Descripció

Si encara penseu que la música clàssica no us interessa, és urgent que assistiu a l'estrena d'aquest concert-espectacle que ofereix el Palau de la Música Catalana en coproducció amb el Festival Grec 2020. Descobrireu la música d’un compositor romàntic, modern i brillant que no us deixarà indiferents sinó que, ben al contrari, us colpirà intensament.

Grans i menuts, amants de la música clàssica i orelles encara verges en aquests sons: aquest és un concert per a tots els públics a partir de 8 anys. Només cal estar disposat a mirar, a escoltar i a gaudir de la infinita bellesa que desprèn l’univers musical de Gustav Mahler. Les seves cançons són l’eix d’un espectacle que té molt de concert, però també de muntatge teatral amb elements coreogràfics, una proposta on la música està acompanyada de sentiments tan contradictoris com la vida mateixa. La nit i el dia, la llum i la foscor, l’alba i el crepuscle, tot forma part de l’existència i de la música de Mahler. L’escoltarem mentre els intèrprets ens contextualitzen les composicions amb referències a personatges com Alma Mahler, que va ser esposa de Gustav Mahler i més tard es va casar amb l’escriptor expressionista Franz Werfel i amb l’arquitecte Walter Gropius, fundador de la Bauhaus. Sentireu a parlar també dels pintors Gustav Klimt i Oscar Kokoschka en un concert diferent que ens parla tant de la Viena modernista de la Secessió com del viatge existencial al qual s’enfronta l’home modern.

Tot va a càrrec d’una formació de vuit músics polièdrics que interpreten una selecció de fragments musicals arranjats per Pedro Pardo a partir de la música de Mahler, però també de composicions de Richard Wagner i Johann Strauss (fill). Escoltarem Mahler en estat pur, però també Mahler amb aires de salsa i algun fragment acompanyat de l’ukelele, sempre des d’un profund respecte a l’obra original. És, en definitiva, una manera diferent de donar a conèixer la música de Mahler, un dels últims grans compositors romàntics, hereu musical de Beethoven i un gran defensor de la modernitat musical del principi del segle XX.

Dirigeixen la proposta a quatre mans el coreògraf i director d’escena Francesc Abós, format en dansa amb David Campos a Barcelona i amb una llarga experiència internacional en teatre musical, i, en el vessant musical, Pedro Pardo, compositor, director d’orquestra i de cor i pianista versàtil, especialment innovador i eclèctic, que, a més, és l’actual director titular de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i del Cor de l’Orfeó Lleidatà.

L’espectacle anirà precedit d’una breu introducció sobre la figura de Gustav Mahler a càrrec de Ramon Gener, divulgador musical, creador i presentador dels programes de televisió Òpera en texans, This is opera i This is art.

Sensorial
Una aposta segura
Adults

Equipament

Carrer Palau de la Música, 4-6
08003
Barcelona

Contacte Apropa de l'equipament

Horaris d'assessorament: 
Matins
93 295 72 21
Persona de contacte: 
Sònia Carbó Baiges scarbo@palaumusica.cat

Sessions passades

dijous
23
juliol
Hora
22:00
Espai
Sala Gran - Palau de la Música
dimecres
22
juliol
Hora
22:00
Espai
Sala Gran - Palau de la Música