Sol·licitud
20/09/2018 al 27/01/2019
dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte, diumenge
Sessions
matí, tarda
Durada: 
1 h
Places per a grups
Bucle magnètic
Places disponibles per a cadires de rodes
Gratuït

Descripció

Visita guiada a exposicions temporals per a grups, entitats culturals, associacions o col·lectius. Amb un màxim de 30 inscrits, la visita dura una hora i es pot fer en diversos idiomes.

Al llarg dels segles XVI i XVII, i malgrat els conflictes, els Països Baixos del nord i del sud viuen un desenvolupament econòmic sense precedent a causa, en part, dels èxits comercials dels ports d'Anvers i Amsterdam. El comerç pròsper i el ràpid augment de la riquesa van contribuir a la consolidació d'un mercat de l'art. A les corts europees, com també en alguns cercles privats, apareixen nous mecenes i col·leccionistes. Es multipliquen els tallers i la professió de marxant passa a ser un ofici atractiu.

A aquesta demanda, s'hi suma l'enginy dels artistes, que conceben temes fins aleshores inexistents. L'especialització progressiva en gèneres particulars permet l'aparició de noves tradicions pictòriques: paisatges serens i boscos impressionants, escenes de la vida quotidiana, tavernes, natures mortes o gerros complexos. L'exposició proposa enfocar una selecció d'obres dels segles XVI i XVII de la pintura flamenca i holandesa sota l'impacte dels nous temes iconogràfics, tant sobre els artistes i els seus tallers com sobre l'incipient mercat de l'art i el cercle cada vegada més gran dels amants de la pintura.

Preu: 
Preu a partir de:

Actividad abierta

Mínim de places del grup: 
5
Màxim de places del grup: 
25
Tots els públics
Espectacle a peu dret
Sense entreacte

Equipament

Carrer Cristòfor Colom, 2
43001
Tarragona
Espai: 
CaixaForum Tarragona

Contacte Apropa de l'equipament

Horaris d'assessorament: 
9.00 - 14.00 - 16.00 - 19.00 h
+34 977 24 98 71
Persona de contacte: 
Direcció CaixaForum Tarragona caixaforumtrg@fundaciolacaixa.org