5
Molt sol·licitat
  • El somni americà
Sol·licitud
03/03/2021 al 13/06/2021
dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres
Sessions
matí, tarda
Durada: 
60 min
Places per a grups
Places disponibles per a cadires de rodes
Gratuït

Descripció

Amb l’aparició d’una jove generació d’artistes nord-americans als anys seixanta disposats a explorar el potencial expressiu del gravat, aquest va passar de ser una tècnica marginal a trobar-se al mateix centre de l’interès i de la producció de les belles arts, de manera que es va convertir no tan sols en una forma artística crítica sinó també en una via per tractar qüestions tant socials com polítiques.

L’art gràfic proporciona una perspectiva fresca i diversa de com els artistes van veure aquest període de canvis profunds als Estats Units: els drets civils, la guerra freda, la carrera espacial, la guerra del Vietnam, la música rock i la contracultura, els moviments feministes o el qüestionament del somni americà per la desigualtat creixent entre rics i pobres.

“El somni americà. Del pop a l’actualitat” ofereix una visió general del desenvolupament de l’art gràfic als Estats Units des del 1960 fins als nostres dies, en la qual es dedica una atenció especial a les figures clau de la seva història, com ara Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein i Robert Rauschenberg. La mostra, amb obres que provenen majoritàriament de la col·lecció del British Museum, inclou peces de totes les tendències artístiques que han tingut lloc al llarg d’aquests anys i fa èmfasi en com els artistes es van animar a crear obra gràfica d’una ambició, una escala i una gosadia sense precedents.

Mínim de places del grup: 
7
Màxim de places del grup: 
10
Èxit de la temporada
Molt visual
Una aposta segura
Tots els públics
Espectacle a peu dret

Equipament

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038
Barcelona
Espai: 
CaixaForum Barcelona

Contacte Apropa de l'equipament

+34 934 76 86 00
Persona de contacte: 
Informació i Reserves CaixaForum Barcelona icaixaforumbcn@magmacultura.com