Molt sol·licitat
  • Vampirs. L'evolució del mite
Sol·licitud
30/10/2020 al 31/01/2021
dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte, diumenge
Sessions
matí, tarda
Durada: 
60 min
Places per a grups
Places disponibles per a cadires de rodes
Gratuït

Descripció

El mite del vampir i el cinema han estat vinculats al llarg dels segles XX i XXI en una relació simbiòtica i il·lusòria.

Aquesta exposició és una oportunitat excepcional per submergir-se en el món dels vampirs i conèixer les relacions entre les diferents facetes del vampir, a partir de diferents pràctiques artístiques, d’una manera que captiva l’espectador.

Molts dels grans cineastes han sucumbit a la temptació de representar la seva pròpia visió del mite per transmetre alguna cosa sobre la seva pràctica artística, com Dreyer, Browning, Tourneur, Polanski, Herzog, Coppola, Burton, Bigelow i Weerasethakul. Dràcula és, sens dubte, el vampir més recurrent d’aquesta història cinematogràfica, i se n’han fet produccions arreu del món (Hollywood, Europa, Mèxic, les Filipines, Nigèria, Hong Kong, etc.).

A més de mostrar pel·lícules i obres literàries, aquesta exposició temàtica exposa una selecció d’aparicions del vampir en altres disciplines artístiques, com ara els collages surrealistes de Max Ernst, alguns gravats d’Els Capritxos de Goya, les pintures inquietants de l’artista contemporani Wes Lang o la icònica imatge de Dràcula interpretat per Bela Lugosi utilitzada per Andy Warhol en la litografia titulada The kiss.

Exposició coorganitzada amb La Cinémathèque française

Mínim de places del grup: 
7
Màxim de places del grup: 
10
Més informació de l'horari: 
VISITES GUIADES adaptades a tots els col·lectius. Feu la sol·licitud i us oferiran la millor proposta de visita, així com el dia que s’ajusti millor a les vostres necessitats. NO apta per a menors de 12 anys.
Emocions fortes
Èxit de la temporada
Molt visual
Una aposta segura
Adults
Joves
Violència explícita
Espectacle a peu dret

Equipament

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038
Barcelona
Espai: 
CaixaForum Barcelona

Contacte Apropa de l'equipament

+34 934 76 86 00
Persona de contacte: 
Informació i Reserves CaixaForum Barcelona icaixaforumbcn@magmacultura.com