5
El somni americà
03/03/2021 al 13/06/2021
dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres
Horari
matí, tarda
Durada: 
60 min
Places per a grups
Places disponibles per a cadires de rodes
Gratuït

Visita comentada
Museus i exposicions
Arts plàstiques i visuals

Amb l’aparició d’una jove generació d’artistes nord-americans als anys seixanta disposats a explorar el potencial expressiu del gravat, aquest va passar de ser una tècnica marginal a trobar-se al mateix centre de l’interès i de la producció de les belles arts, de manera que es va convertir no tan sols en una forma artística crítica sinó també en una via per tractar qüestions tant socials com polítiques.

L’art gràfic proporciona una perspectiva fresca i diversa de com els artistes van veure aquest període de canvis profunds als Estats Units: els drets civils, la guerra freda, la carrera espacial, la guerra del Vietnam, la música rock i la contracultura, els moviments feministes o el qüestionament del somni americà per la desigualtat creixent entre rics i pobres.

“El somni americà. Del pop a l’actualitat” ofereix una visió general del desenvolupament de l’art gràfic als Estats Units des del 1960 fins als nostres dies, en la qual es dedica una atenció especial a les figures clau de la seva història, com ara Andy Warhol, Jasper Johns, Roy Lichtenstein i Robert Rauschenberg. La mostra, amb obres que provenen majoritàriament de la col·lecció del British Museum, inclou peces de totes les tendències artístiques que han tingut lloc al llarg d’aquests anys i fa èmfasi en com els artistes es van animar a crear obra gràfica d’una ambició, una escala i una gosadia sense precedents.

Èxit de la temporada
Molt visual
Una aposta segura
Tots els públics

Molt sol·licitat
Espectacle a peu dret
Mínim de places del grup: 
7
Màxim de places del grup: 
10

On es fa

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038
Barcelona
934768600

Contacte de l'organitzador

Informació i Reserves CaixaForum Barcelona icaixaforumbcn@magmacultura.com
934768600