Inés Schocher
Museu Picasso i Apropa Cultura
Tipus de recurs
Accessibilitat, Educa amb l’Art
Disciplina artística
Museus i exposicions
Tema
Experiències inclusives
Idioma: 
Català
Format
Document

Objectius

Educa amb l’Art es un curs de formació que ensenya a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la vostra tasca com a educadors o educadores a través de les possibilitats de la creació artística. A partir de sessions vivencials en arts escèniques, música i arts visuals experimentem i aprenem com l'art pot ajudar-nos en el dia a dia. Quan l’art entra a la vida quotidiana, es nota!

 

Descripció

Una sessió per aprendre el mètode d’Estratègies de Pensament Visual o Visual Thinking que permet usar l’art per:

  • Generar un diàleg enriquidor, on es treballa la memòria, l’expressió oral i la comunicació.
  • Fer cohesió de grup, tot aprenent actituds democràtiques i generant pensament socialitzat i coneixement col·lectiu.
  • Gaudir de l’art mitjançant l’observació i a partir dels coneixements i interessos propis.
  • Millorar l’autoestima i l’autonomia, donant pautes per comprendre allò que observem.

Tots ens hem quedat parats alguna vegada davant d’una obra d’art pensant “i això què vol dir?” Potser si en parlem en grup, esbrinarem possibles significats sobre el treball dels artistes i extraurem coneixement del fet de compartir idees, escoltar-nos i reflexionar sobre el que veiem i com ho interpreten els altres.

Les Estratègies de Pensament Visual son una metodologia que, amb una estructura senzilla i pautada, ens permet treballar amb les arts visuals des de qualsevol capacitat cognitiva, basant-nos en els interessos del nostre grup i fomentant l’observació, el debat compartit i l’autonomia davant de l’obra d’art.

 

Sobre la formadora, Inés Schocher
Certificada per l'organització estatunidenca Visual Thinking Strategies, és llicenciada en Ciències Socials Generals per la Universitat d'Utrecht i té un Postgrau en Anàlisi i Conducció de grups de la Universitat de Barcelona. Disposa d’àmplia experiència en la dinamització de grups gràcies a la seva trajectòria laboral com a formadora en diferents àmbits del sector social.