20 febrer 2021
10:30
Durada
3h 15 minuts
Places
30
5€
  • Museus i exposicions

Descripció

Taller d'arts visuals i respiració organitzada pel Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Fundació Joan Miró amb Apropa Cultura.

 

Perquè aquest taller?

  • La falta d’aire en sentit real i figuratiu, l’aïllament físic i emocional,  ha dibuixat el paisatge de la pandèmia: l’han patit les persones amb la malaltia de la covid, però també les persones que s’han sentit soles o aïllades a casa seva o als centres socials, el personal sanitari lluitant contra la malaltia o les persones de les entitats socials, desbordades pel que estava passant.
  • Per aquesta raó organitzem un taller de respiració i art, per proporcionar un espai saludable on reconnectar-nos i revitalitzar-nos. El taller té com a objectiu, a partir d’una selecció d’obres d’art, aportar beneficis de salut a les persones a través de la respiració, la consciència sensorial i corporal.

 

Què farem?

En aquest taller aprendràs i viuràs:

  • Exercicis de respiració fàcils i feliços per cuidar-se i regenerar-se.
  • Aprenentatges de petites pautes senzilles per aplicar a la vida i a la feina per sentir-se millor.
  • Experiències del treball sensorial “Respirar Quadres” de Gemma Reguant amb una peça del Museu Nacional d’Art de Catalunya i amb una peça de la Fundació Joan Miró.

Adreçat a: professionals de l'acció social i educativa. No cal tenir coneixements artístics, només ganes de compartir, aprendre i passar-ho bé!

Format: modalitat online, tot i la distància virtual treballarem perquè sigui una sessió participativa i propera.

 

A càrrec de Gemma Reguant

  • Actriu, investigadora, professora de respiració, veu i expressió oral i doctora en art dramàtic.
  • Ha impartit classes de respiració, consciència sensorial, consciència corporal, veu, expressió oral, dicció, fonètica,...També ha impartit cursos sobre la respiració i els sentits, per aprendre a parlar en públic, per aprendre a llegir en veu alta, veu-teràpia. Ha supervisat la preparació de tallers per a centres de salut mental i presons. Ha col·laborat darrerament amb el MNAC i Apropa Cultura portant les sessions de la seva recerca “Respirar Quadres” a les residències de gent gran de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Ha investigat durant més de 20 anys sobre l’ús dels cinc sentits per a la millora de la respiració, la veu i l’expressió. El 2020 es publica el llibre Olora i parlaràs millor. Exercicis d’olfacció, respiració i veu que ajuden a viure millor. amb Publicacions de l’Abadia de Montserrat. El 2021 publica Los olores para mejorar la voz y la locución actoral amb Ediciones Antígona i l’Institut del Teatre.

 

Educa amb l'Art és un curs d'arts adreçat a professionals de l'acció social i educativa, amb el suport de la Diputació de Barcelona - Àrea de Cultura