Posant en dubte la normalitat

Recursos pràctics per una pedagogia sobre el desig

Presentació

Apropa Cultura i el Centre d'Art la Panera presentem una formació a l'entorn de la teoria queer. Aquesta sessió s'adreça a professionals de l'acció social i també de l'àmbit cultural que tinguin interès per aproximar-se a la teoria i pedagogia queer. Serà una formació teòrica i pràctica, on aprendrem recursos per treballar-ho en el nostre dia a dia. 

Més enllà de les terminologies, entendre com participem dels pactes socials en matèria de representació de gènere, orientació i desig sexual ens permet desenvolupar-nos individualment i amb els altres. Només analitzant les conductes que adoptem inconscientment podem aturar cadenes de micro- (i macro) violències qüotidianes. En aquest taller, farem un repàs a com el capitalisme d’occident ha instaurat una ideologia de gènere binari amb finalitats reproductives, així com les incoherències de les nomenclatures clíniques i les estratègies d’Estat amb concessions de llibertats individuals, ulterior amb la paulatina censura, descrèdit i il·legalització dels posicionaments diversos. A la segona part, generarem un bloc de recursos per treballar aquestes qüestions a través de la pedagogia, pensant en diferents grups d’acció que comprenen des d’infants, gent gran o grups amb diversitat funcional.

 

A càrrec de R. Marcos Mota

R. Marcos Mota (Tarragona, 1988). Codirigeix juntament amb l’artista Mariokissme el projecte El Palomar, que desde 2013 treballa per la inclusió de les polítiques queer a l’àmbit de l’art contemporani. D’entre la seva trajectòria, destaquen, Lanzar un travesti al espacio (La Capella, Noestudio, SOS 4.8), Cirugías mediáticas: transición de género y transición española (Can Felipa), Irrumación (Casa Encendida) Manifiesto travesti en 5 actos (amb Giuseppe Campuzano, TATE, Londres), جيفة (Pavilion, Bucharest), Secta, travesti y ciencia ficción (MACBA), i com a part de El Palomar, No es homosexual simplemente el homófilo sino el cegado por el falo perdido (Bcn producció), Fons, armari i figura per Ismael Smith (MNAC, Sala d’Art Jove), The Schreber case: systematic madness (HKW, Berlín), Hedonismo crítico (Fundació Miró) o Trans, trans, trans (Swab, Loom, Tecla Sala).

 

Informació pràctica

  • Data: Dijous 12 de desembre | de 10h a 13h
  • Espai: Centre d'Art la Panera de Lleida
  • Adreçat a: professionals de l'àmbit cultural i l'àmbit social
  • Gratuït. Aforament limitat (50 places)
  • Imprescindible inscripció prèvia

 

                        Inscripcions clicant aquí