Cultura amb valors

Apropa Cultura neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura.

La cultura accessible no és caritat, sinó dignitat. És emoció, creativitat i salut. És transformadora. La cultura ha de ser un fet quotidià per a tothom.

Art, teatre, dansa, música... Catalunya té una oferta cultural extraordinària!
Gràcies al compromís de programadors culturals, institucions i mecenes, les persones ateses per entitats i centres socials poden gaudir d’espais i experiències úniques. 

Memòria Apropa Cultura 2017 (PDF)

Si creieu en el poder transformador de la cultura, us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge.

Més de 10 anys fent Apropa Cultura

Apropa Cultura és un cúmul de llocs, cultures, iniciatives, formacions, tallers, jornades i totes les iniciatives que puguem imaginar, que fan confluir dos eixos fonamentals: les persones i la cultura. 

2006 - 2009
Els orígens del projecte | La Música

Les entitats socials mostren un gran interès pels concerts que l’Auditori programa durant aquests anys. Per donar una resposta a aquestes inquietuds, es crea l’Auditori Apropa.

2010 - 2011
Neix Apropa Cultura | Teatre - Dansa - Música

La voluntat d’accedir a l’oferta cultural per part de les entitats socials no és una anècdota. És real i creix cada any. El 2010 es posa en marxa Apropa Cultura. Hi participen L’Auditori, el Teatre Nacional de Catalunya, el Mercat de les Flors i el Teatre Lliure.

2012 - 2015
L’expansió territorial | Museus

Durant la temporada 2012/13, nous equipaments d’arreu de Catalunya s’adhereixen a la xarxa. Un any més tard, els museus comencen a oferir la seva programació a través d’Apropa Cultura.

2016 - Actualitat
Consolidació i projecció de futur | Programadors privats – Diversitat a l‘escenari

Apropa Cultura es consolida amb la incorporació de programadors privats. Al novembre del 2016, ja compta amb més de 60 teatres, auditoris, festivals i museus. Cada cop hi ha més diversitat també sobre l’escenari i la nostra passió per la cultura no para de créixer.