Francesca Piñol i Sílvia Ventosa
Museu Nacional d'Art de Catalunya i Fundació Joan Miró
Tipus de recurs
Arts
Disciplina artística
Museus i exposicions
Idioma
Català
Format
Document, Vídeo

Objectius

Educa amb l’Art es un curs de formació que ensenya a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la vostra tasca com a educadors o educadores a través de les possibilitats de la creació artística. A partir de sessions vivencials en arts escèniques, música i arts visuals experimentem i aprenem com l'art pot ajudar-nos en el dia a dia. Quan l’art entra a la vida quotidiana, es nota!

 

Descripció

El taller gira al voltant de l'exposició Aurèlia Muñoz: Nuar l'espai que actualment es pot visitar al museu. Una formació per introduir-nos en l'art tèxtil i la seva relació amb les dones. Aprendrem tècniques tèxtils accessibles i experimentarem amb fils, teles i textures per descobrir-nos, comunicar-nos i expressar-nos en comunitat. 

Les formadores

Francesca Piñol, nascuda a Puigverd de Lleida, actualment viu i treballa a Barcelona. Professora d’Art Tèxtil a l’Escola Massana a Barcelona, des de 1999. Especialista en teixits digitals i en tints naturals.
Combina la docència amb la pràctica artística. Títol de Mestre artesà “teixidora”, Centre d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, 2000. Membre de la A-FAD, Associació d’Artistes del Foment de l’Art i el Disseny, des de 1991.

Sílvia Ventosa i Muñoz, conservadora de tèxtil i moda al Museu del Disseny de Barcelona, comissària i filla de l'artista Aurèlia Muñoz. Doctora en Antropologia Social i Cultura amb la tesi titulada Modelar el cos. Treball i vida de les cotillaires de Barcelona

El material d'aquesta formació serà a càrrec de Rosas Craft