Sonia Gómez
CCCB i Apropa Cultura
Tipus de recurs
Arts
Disciplina artística
Música, Teatre, Dansa, Museus i exposicions
Idioma
Català
Format
Document, Vídeo

Objectius

Educa amb l’Art es un curs de formació que ensenya a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la vostra tasca com a educadors o educadores a través de les possibilitats de la creació artística. A partir de sessions vivencials en arts escèniques, música i arts visuals experimentem i aprenem com l'art pot ajudar-nos en el dia a dia. Quan l’art entra a la vida quotidiana, es nota!

 

Descripció

Formació de performance amb Sònia Gómez al CCCB

Una sessió de formació al voltant de la disciplina artística de la Performance. Un laboratori de recerca creativa a partir d'exercicis senzills que involucren el cos en acció, la paraula i la ment imaginativa. 

La ballarina, performer i coreògrafa Sonia Gómez va dissenyar una sessió on els nostres cossos, les nostres ments i emocions interactuin en un procés de creació conjunta i inclusiva. 

 

Què és la performance?

La performance és un acte creatiu irrepetible, que sorgeix en un moment i que mai pot ser exactament igual. És una forma d'expressió lliure, creativa i inclusiva, on totes les persones poden trobar el seu paper actiu i transformador. 

A la performance hi poden intervenir i actuar alhora diferents disciplines artístiques, música, teatre, poesia, dança, circ, cinema... Pot ser una acció des de l'individual al col·lectiu. 

 

Sobre la formadora

Sònia Gómez (La Sénia, Tarragona) Ballarina, performer i coreògrafa.
Estudio Dansa Contemporànea i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel.les, Bèlgica.
Desde l’any 2004 treballo en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance.
Actuant a: Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.
Visc i treballo a Barcelona.

2007 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH. 2010 PREMI ESPECTACLE INNOVADOR EN GIRA. Experiències amb un desconegut. Fira International/Osca. 2017 PREMI DELFÍ COLOMER MENCIÓ ESPECIAL. A VORE.

2018 PREMI MILLOR ESPECTACLE DE DANSA PREMIS BUTACA. A VORE