Stéphane Levy
Festival Sismògraf i Apropa Cultura
Tipus de recurs
Arts
Disciplina artística
Teatre, Dansa
Idioma
Català
Format
Document

Descripció

Amb motiu del Festival Sismògraf d'Olot es va organitzar una formació de dansa i moviment

La formació va ser a càrrec d'Stéphane Levy del Centre Moveo, centre d’arts escèniques dedicat a la formació, creació i investigació en teatre físic. Fundat l’any 2005, acull una companyia estable, residències d’artistes, una escola que ofereix cursos i tallers, així com una varietat d’activitats al voltant de l’expressió del cos.

Va ser una formació pràctica on desenvoluparem l'expressió corporal i aprendrem eines per treballar amb la dansa en el nostre dia a dia. 

Què vàrem fer?

Ens vam apropar a metodologies de creació i de moviment que podrem treballar amb col·lectius socials.

Durant la formació vàrem descobrir de manera lúdica i profunda la relació entre la interpretació i el moviment i vàrem veure com aquesta relació, més enllà del treball pròpiament escènic, ens dóna eines vivencials d’escolta, de compromís amb l’altre, de confiança en el treball d’un mateix.

Treballàrem dinàmiques grupals i de parelles que permeten entendre la relació amb l’altre a través del cos, de la presencia física i de la nostra relació a l’espai que ens envolta.

El formador, Stephane Levy

Stéphane Lévy és co-director artístic de la Cia Moveo i del Centre de Formació i Creació Moveo, i professor a l’Institut del Teatre de Barcelona. Des del 2005 Stephane dirigeix espectacles de la Cia Moveo i seu treball com a creador va ser galardonat amb varis premis tant a l’estat espanyol com a l’estranger.

Des de l’any 2003 dirigeix projectes i tallers a entitats internacionals com la School of Speech and Drama de Londres, Edinburgh Fringe Festival, Conservatoire Populaire de Ginebra o les Escoles Superiors d’Art Dramàtic de València i Vigo i L'Altre Festival entre altres.

Al 2015 va començar a treballar amb projectes dirigits a pùblics no professionals tal com cursos per a adolescents, classes de teatre físic en familia, classes en escoles primàries, cursos i laboratoris dirigit a grups amb trastorns mentals i educadors professionals.