Registra't
16 juny 2018
10:00
Durada
4 hores
Places
50
Lavabos accessibles
Places disponibles per a cadires de rodes
5.00
  • Art i museus
  • Arts plàstiques i visuals

Descripció

INSCRIPCIONS OBERTES: CLICA AQUÍ PER INSCRIURE'T

 

Formació d'Arts Visuals al Centre d'Art la Panera de Lleida

Com s'introdueixen en el sistema de l'art les creacions de persones amb malaltia mental, empresonades, sense sostre, o - en definitiva - perfils que provenen d'entorns d'exclusió social? Quin tipus lectures s'apliquen a les creacions artístiques realitzades en aquests contextos? 

La comissària d'art Mery Cuesta ens parlarà de les problemàtiques i desplaçaments que comporten aquestes operacions a partir de casos concrets com les exposicions 'Bàlsam i fuga: La creació artística a la institució penitenciària' o 'L'art irreductible', una mostra sobre art i malaltia mental que s'inaugurarà pròximament a la presó Model de Barcelona. 

A la segona part de la sessió, reflexionarem sobre l'accessibilitat en el sistema de l'art, experimentant directament amb la metodologia creativa emprada amb persones cegues per al Pavelló Català en l'última edició de la Biennal de Venècia.

Una formació Educa amb l'Art organitzada amb el Servei Educatiu del Centre d'Art la Panera, no t'ho perdis! 

Sobre la formadora 

Mery Cuesta (Bilbao, 1975)
Crítica d'art, comissària d'exposicions i dibuixant. És una firma habitual des Cultura / s de La Vanguardia, i actualment condueix una secció de crítica d'art al programa 'Efecte Doppler' de Ràdio 3. Com a comissària ha realitzat una vintena d'exposicions al voltant de la cultura popular i el outsider art, entre elles Quinquis dels 80: Cinema, premsa i carrer (CCCB, la Casa Encendida) o Bàlsam i fugida: la creació artística a la presó (Caixaforum). Va ser la comissària del Pavelló Català a Biennal de Venècia 2017. En l'àmbit del còmic, ha publicat tres àlbums i dibuixa crítica cultural en còmic per a diversos mitjans. Dirigeix ​​el Màster en Il·lustració i Còmic de Elisava.
www.merycuesta.com

Imatge: Mural realitzat per interns del Centre Penitenciari de Tarragona amb l'artista Ricardo Cavolo.

 

INSCRIPCIONS OBERTES: CLICA AQUÍ PER A INSCRIURE'T

Equipament

Lleida