25 maig 2019
10:00
Durada
4 hores
Places
25
5.00
  • Art i museus
  • Arts plàstiques i visuals

Descripció

El Centre d'Art la Panera i Apropa Cultura organitzen una formació Educa amb l'Art per descobrir com treballar les arts en el nostre dia a dia.

Us proposem una formació que ens ajudarà a apropar-nos al món de l'art contemporani des del treball de l'artista Ana Garcia-Pineda, per extreure coneixements de les arts visuals que ofereixin recursos creatius i  inclusius. A partir de la reflexió i la pràctica de tècniques com el dibuix i l’escriptura, reflexionarem al voltant de l'error, i com l’acceptació d’aquest pot ser fructífer per generar noves idees i interpretacions.

OBJECTIUS DE LA FORMACIÓ:

  • Activar la reflexió a través de les pràctiques artístiques contemporànies.
  • Descobrir processos creatius d’arts visuals que fomentin el desenvolupament personal, l’autodeterminació i les relacions interpersonals.
  • Aprendre estratègies creatives a partir de exercicis curts i senzills, que puguin transformar els teus projectes en experiències més inclusives.
  • Conèixer propostes d’art contemporani que treballen a partir de la inclusió.

 

LA FORMADORA: ANA GARCIA-PINEDA

Vaig néixer el 1982, l’any del Naranjito, del mundial. Vaig néixer a Sabadell, ciutat perifèrica de Barcelona. Vaig créixer a les Termes, barri perifèric de Sabadell.

Em faig moltes preguntes. Preguntes com:

Qui és el torracollons del ganivet que separa les mitges taronges?

Si tapono tots els meus forats, sentiré el meu jo interior?

He fet alguna exposició individual (com «La ficción es una realidad por suceder», a Espai13 Fundació Miró, Barcelona) i he participat en d’altres de col·lectives (Dia Art Foundation, Nova York). Alguna biennal (Aboa Vetus Ars Nova Museum, Finlàndia), algun festival de vídeo i de poesia, algun premi (Generaciones, 2019), alguna residència (Fonderie Darling, Montreal), algun taller. He «escribuixat» un llibre que acabo de reeditar (Más máquinas y maquinaciones, 2008 i 2018) i he actuat diverses vegades, la darrera a París (Lines: fiction, guidance, identity and repression), en el programa de performances de Drawing Now.

Encara que el més important és que, tot i que les cèl·lules que em formaven fa deu anys ja no existeixen, continuo aquí.

Més informació sobre l'artista

 

Presentació del Taller per Ana García-Pineda

«Fem coses. Fem fems.

Ens passem la vida fent i desfent. Ens passem el dia fent. Fer, fem fins i tot a la nit; dormim. Dormim si és que el son arriba.

En aquest fer i en aquest esperar el descans, ens equivoquem.

La caguem a totes hores. La caca no té horaris.

La caca és inevitable. Sense ella, moriríem. Sense ella, no podríem fer fems. I els fems alimenten la terra.

Una terra d’estómac buit ha d’estrènyer més per cagar flors i pastanagues.»

 

Equipament