Registra't
5 octubre 2019
10:30
Durada
3 hores
Places
30
Lavabos accessibles
Places disponibles per a cadires de rodes
5.00
  • Música

Descripció

Inscripcions obertes!
Taller de Soundpainting a l'Auditori Enric Granados de Lleida

  • Experimentarem en primera persona la creació artística a través de la improvisació. Aprendrem a crear col·lectivament composicions instantànies que sorgeixen en el mateix moment. Veurem que no hi ha un sol compositor, sinó que totes les persones que hi participen són creadores i intèrprets al mateix temps.
  • Potenciarem els recursos que té la veu i el cos. Utilitzarem principis bàsics de la improvisació, treballarem l'escolta i la idea que tot és possible i que no hi ha error, sinó diferents opcions i camins per escollir i per crear conjuntament.
  • L'eina que utilitzarem per a les nostres creacions serà el Soundpainting, un llenguatge internacional i multidisciplinari de signes per la composició en viu. Aquest llenguatge és après i interpretat per músics, actors, ballarins i artistes visuals; Els signes, s'utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

Què és el Soundpainting? Una tècnica iniciada per Walter Thompson el 1974 a Nova York, avui en dia té uns 1.200 signes i és el llenguatge que utilitza el o la soundpainter/director per indicar quin tipus de material artístic suggereix i també per interaccionar amb els intèrprets i així crear les composicions al moment.

El Soundpainting és una eina molt potent per la creació artística, pero també molt útil a nivell pedagògic utilitzant-lo com a llenguatge per comunicar-se des d’un punt artístic i creatiu sense judicis i de manera col·lectiva.

Apunta't a la formació, no cal tenir coneixements previs en música ni arts, només tenir ganes de compartir, experimentar i gaudir!

Adreçat a professionals de l'acció social i educativa. 

 

El formador: Arnau Millà

Músic, soundpainter i pedagog. Director artístic del Col.lectiu Free't. De formació clàssica, s'especialitza en "Música contemporània i experimental” al ArtEZ d'Holanda i en "Composició Electrònica i sonora" a l'IDC de la Universitat Pompeu Fabra.

Actualment és professor del Conservatori Municipal de Lleida, realitza diverses col·laboracions amb companyies de dansa contemporània en l'àmbit de la creació musical i dirigeix el Col·lectiu Free't d'improvisació i creació en viu.

Soundpainter certificat directament pel creador del llenguatge Walter Thompson, és membre del Soundpainting International Think Tank, on es desenvolupa i es millora el llenguatge de composició en viu periòdicament. Ha dirigit projectes amb artistes i entitats com Josep Maria Mestres Quadreny, la Fundació Joan Brossa, Teatre La Seca, l'Auditori de Lleida, Centres Cívics de Barcelona i ha treballat amb agrupacions de diversos Conservatoris i Escoles de Música de Catalunya.

Més informació sobre Arnau Millà

 

Reserva la teva plaça, inscriu-te!

 

Amb el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)

En aquesta activitat hi col·labora el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) i el taller s'inclou en el programa d'actes del Dia Internacional de l'Educació Social. Si ets membre del CEESC, tens dues inscripcions gratuïtes al taller, per si també vols convidar-hi algun company o companya. Només ho has de fer saber enviant un correu a ceesc@ceesc.cat

Equipament

Plaça Cinto Verdaguer
41.620028
0.628326
Lleida