Description

El Museu d’Història de Catalunya obre les seves portes el febrer de 1996, per decisió del govern de la Generalitat de Catalunya. A diferència d’altres institucions museístiques, no neix fruit de la necessitat d’exhibir una col·lecció prèviament existent, sinó amb la voluntat d’esdevenir un referent en la divulgació de la història i del patrimoni col·lectiu del país.

El museu s’ubica als antics Magatzems Generals de Comerç (MGC), l’únic edifici conservat del vell port industrial de Barcelona. Després d’una intensa tasca de restauració i adequació de l’espai, iniciada l’any 1991 amb motiu dels Jocs Olímpics, es pren la decisió d’instal·lar-hi el MHC i una exposició permanent sobre la història de Catalunya.

Des de la seva inauguració, el museu rep milers de visitants cada any. D’aquesta manera, a la primera planta de l’edifici, es condiciona un espai de 1.200 m² destinat a acollir exposicions temporals. L’oferta expositiva es complementa, així mateix, amb tot un seguit d’activitats educatives, lúdiques i acadèmiques.

Amb el pas dels anys, l’entitat desenvolupa una col·lecció pròpia, fruit de les donacions d’objectes i documents. Encara que són de naturalesa molt heterogènia, la majoria de les peces estan relacionades amb la història política i institucional de Catalunya. Des de l’any 1997, a més a més, en el mateix edifici s’ubica el Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC) i la seva important biblioteca.

El Museu d’Història de Catalunya forma part de la Xarxa de Museus i Monuments d’Història de Catalunya i depèn de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural (ACdPC). 

Accessibility information

Accessibilitat a tots els espais Disposem de cadires pròpies pels usuaris amb mobilitat reduïda. Cal dirigir-se al punt d'informació del vestíbul o bé al personal de sala. Lavabos adaptats a la planta 0 i a la planta 4. Les persones o grups de persones cegues, sordes o amb dificultats visuals o auditives poden posar-se en contacte també amb el servei de concertació de visites, que analitzaran les possibilitat d’adaptació de les activitats i visites a les necessitats de cada persona o grup. El Museu ha elaborat una guia narrativa que pretén ser una eina perquè les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista puguin millorar la seva experiència de visita, abans de la seva arribada al Museu. Amb aquest material el Museu d'Història de Catalunya vol promoure una cultura inclusiva tenint en compte les necessitats de les persones amb TEA.

Accessibility

 • Adapted lifts
 • Accessible toilets
 • Places available for wheelchair users

Apropa equipamient contact

932 25 47 00
Contact person: 
Griselda Aixelà gaixela@gencat.cat
Reserves Museu d'Història de Catalunya mhcvisites.cultura@gencat.cat

Evaluations

 • 5
  Your rating: 5
  Thursday, 18 February 2021
  Museu d'Història de Catalunya

  Elles també hi eren

  Una experiencia molt iteresant
  Molt be, el grup va valorar molt positivament la experiència. La recomanaria per tots els públics, per que no sabem res de la vida anterior a la nostra época, sobre tot els mes joves.
  Isabel
  Escribano
  Servei de Rehabilitació Comunitaria SRC d'Horta-Guinardó
  Mental health