Direct reservation
04/10/2020
Sunday
Sesiones
afternoon
Duration: 
2h 30 mn
Induction loop
Places available for wheelchair users
Captions
Since 3 €

Description

Leonora i Manrico, una parella que encarna la llibertat i l’idealisme, alhora està condemnada per la gelosia i l’amenaça del poder. El comte de Luna, punitiu i sàdic, té una debilitat obsessiva: Leonora; mentre la misteriosa i enigmàtica Azucena custodia un secret que els destruirà a tots. Amb les seves maquinacions, convertirà Leonora en una immortal heroïna condemnada al sacrifici. Els mecanismes del drama i una profunditat psicològica subratllada per una música radiant i expansiva que desborda imaginació converteixen Il trovatore en una de les cimeres del repertori. Sinceritat i puresa són els trets de Leonora, aquí presentada per Anna Netrebko.

Yusif Eyvazov, Ludovic Tézier i Okka von der Damerau completen aquest pòquer d’asos sense parangó en aquesta història d’amor i venjança a l’Aragó del segle XV, en la qual els personatges són víctimes de les visions patològiques de la gitana.

Un destacadíssim repartiment per a aquesta tragèdia, estrenada a Roma l’any 1853 (i el 1854 al Liceu), en la qual Verdi retrata el pes del passat i la impossibilitat de superar-lo. En l’era dels moviments antiracials contra la mort de George Floyd, la visió exòtica de les minories des de l’òptica del segle XIX ens serveix per denunciar els substrats i estereotips que han forjat la nostra mirada. Aquesta és la veritable vendetta de la història: sei vendicata, o madre!

For romantics
For the tragic
A safe bet
Adults
Idioma estranger

Equipment

La Rambla, 51-59
08002
Barcelona

Apropa equipamient contact

+34 93 485 99 29
Contact person: 

Past sessions

Sunday
04
October
Time
18:00
Place
Sala principal - Teatre del Liceu

Accessibility

  • Induction loop
  • Places available for wheelchair users
  • Captions