Register
Direct reservation
22/05/2020
Friday
Sesiones
night
Duration: 
1 hora 20 minuts
Places available for wheelchair users
Since 3 €

Description

Direcció: Mario Gas 
Amb: Josep Maria Pou, Bernat Quintana i Miranda Gas

Una coproducció de Festival de Teatro Clásico de Mérida i Teatre Romea

Torna a Tarragona Josep M. Pou després de la seva magnífica interpretació del capità Ahab a Moby Dick. Aquesta vegada es posa en la pell de Ciceró, amb una revisió molt personal d’uns dels personatges de l’antiguitat romana de qui més es coneix la seva vida gràcies a la seva obra filosòfica que ha sobreviscut en el temps i a la biografia que va escriure Plutarc. Ciceró és considerat un dels autors més importants de la literatura llatina clàssica i un dels que més esplendor ha donat a la llengua llatina.

Viejo amigo Cicerón és una obra centrada en la figura del cèlebre orador romà, protagonista destacat de les intenses lluites i violentes transformacions esdevingudes al primer segle anterior a la nostra era. Ciceró personifica la integritat moral de qui manté la coherència de les seves conviccions polítiques, encara en les més adverses circumstàncies.

Ciceró se'ns presenta com un polític excepcional en un món de mesquines ambicions personals, deslleialtats i petits tripijocs tan pròpies de la vida pública des de llavors. Polític, jurista, orador, filòsof i divulgador podria encarnar la cèlebre màxima de Terenci perquè res de  l'humà li resultava aliè.

Afortunadament, bona part del seu llegat ha arribat fins als nostres dies. Això ha propiciat la incorporació de cites pràcticament textuals en aquesta creació. Amb tot, com és obvi, es tracta d'una obra de ficció; i si bé els esdeveniments narrats responen gairebé escrupolosament a la realitat històrica, es crea un univers paral·lel arran dels fets històrics.

Vídeo: www.youtube.com/watch?v=3_DXLmFuAb8

Blockbuster
A safe bet
Adults
Youth

Equipment

Rambla Nova, 11
43004
Tarragona

Apropa equipamient contact

977 29 61 00
Contact person: 
Lluïsa Fuentes lfuentes@tarragona.cat
Núria Gurrera ngurrera@tarragona.cat

Past sessions

Friday
22
May
Time
21:00

Accessibility

  • Places available for wheelchair users