Description

El Museu de la Música de Barcelona és la institució de l’Ajuntament de Barcelona dedicada a l’experimentació i la reflexió sobre les activitats musicals. És una àgora de trobada i un lloc de debat, coneixement i gaudi estètic que ha de permetre als ciutadans ser més conscients de com el fer musical construeix les nostres emocions individuals i socials, i més capaços de decidir-ne les maneres, els valors i els interlocutors. Més enllà de la contemplació d’instruments i de documents i de la conservació del patrimoni, els objectes han de fer possible el diàleg entre l’emoció i la reflexió al voltant de la música.

El museu vol ser un espai de relació amb les músiques on cal retornar regularment. Un espai d’acollida on la museografia serveixi d’atractiu per a la visita i sigui una porta a les altres activitats i continguts d’aquesta nostra “ciutat de la música” que és L’Auditori, amb les diverses programacions de concert, l’ensenyament superior a l’ESMUC i una biblioteca-espai de documentació musical de referència.

Volem que la gent se’l senti seu, i que els visitants hi trobin un lloc on relacionar-se amb la cultura catalana (feta, pensada o viscuda a Catalunya, i en èpoques diverses), com una finestra oberta a les cultures musicals d'arreu.

Accessibility information

El Museu no presenta barreres arquitectòniques. És un edifici accessible amb cadira de rodes. Està situat a la segona planta de l'edifici on hi ha L’Auditori i també l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). L’entrada és a peu pla i independent de l’accés principal de l’Auditori. Des del vestíbul, hi ha ascensors amplis per a accedir a les sales d’exposicions del museu. Ofereix serveis de: lavabos, canviadors, guixetes, wifi i guia de l’usuari (català, castellà, anglès i francès). El personal ha rebut formació en Atenció a persones amb discapacitat. Les persones amb targeta de discapacitat i un acompanyant, tenen tarifa reduïda. S’admeten gossos pigall i gossos d’assistència en tot el recinte. En alguns punts del recorregut, hi ha pantalles acústiques d'escolta col·lectiva dels instruments que hi ha exposats dins les vitrines. A l'anomenada 'Sala d’interactius', hi ha la possibilitat d'interactuar amb alguns instruments, com ara la guitarra elèctrica o l’arpa. També hi ha la maqueta d’un orgue. Préstec de lupes a l'Espai de Documentació i Recerca, que hi ha al tercer pis. Subtitulació dels audiovisuals que contenen informació auditiva. Aparcament adaptat: Just davant del Museu hi ha 5 places d’aparcament a la via pública (carrer Padilla), reservades i senyalitzades per a persones amb mobilitat reduïda. Entrada: L’accés és a peu pla. La porta d’entrada és manual, de vidre i té una amplada de 250 cm. En el vestíbul hi ha ascensors per pujar a la segona planta de l’edifici on es troba el Museu de la música. Ascensor: La porta de l’ascensor té una amplada de 180 cm. Dimensions interiors: ample 235 cm i fons 200 cm. Capacitat per a 33 persones. Les botoneres tenen una alçària de 130 cm. Mobilitat: Servei de préstec de cadires de rodes. Demanar a recepció. L’itinerari per l’interior del museu no presenta dificultats de circulació. Les sales són amplies i entre els elements expositius hi ha suficient espai per circular amb cadira de rodes. El paviment és de moqueta. Les vitrines horitzontals es troben a 80 cm d’alçada. Hi ha seients per descansar al llarg del recorregut. Lavabo: Hi ha un lavabo adaptat. La porta de la cabina mesura 96 cm d’ample. Hi ha una barra abatible al costat esquerra del WC. Sota el rentamans hi ha un espai lliure que permet l’aproximació frontal. Cafeteria: La cafeteria que hi ha en el complex de l'Auditori, a l'exterior del museu, és a peu pla. Servei de restauració, tipus Self-service (a l’agost tancat).

Accessibility

  • Adapted lifts
  • Accessible toilets
  • Places available for wheelchair users
  • Adapted public transport nearby

Apropa equipamient contact

Advisory hours: 
de dimarts a divendres de 10h a 18h
+34 93 256 36 50
Contact person: 
Reserves múseu de la música Museu de la Música reservesmuseu@auditori.cat
Eulàlia Vilardell evilardell@auditori.cat