Toni Mira
Apropa Cultura i Mercat de les Flors
Resource type
Arts
Artistic discipline
Dance
Language
Català
Format
Document, Video

Goals

  • Descobrir les possibilitats dels nostres cossos per comunicar, sentir, compartir i emocionar.
  • Despertar, a través de la música i el ritme, les creativitats diverses.
  • Proposar un petit projecte de dansa per a realitzar als vostres centres socials.
  • La formació s'ha creat expressament per adaptar-se a la diversitat de col·letius i públics, perquè tothom hi pugui participar!

Description

Dossier pedagògic amb el resum de tot allò que es va fer durant el Taller de Dansa i Moviment al Mercat de les Flors. En Toni Mira va ser el formador de la sessió Educa amb l'Art 18/19. A més d'aprendre recursos pràctics per aprendre a treballar amb la dansa amb els nostres col·lectius, es va ensenyar una coreografia divertida, fàcil i per a tots els públics. 

Sobre en Toni Mira.

Tres dècades de feina al capdavant de Nats Nus Dansa, la companyia que va fundar el 1987, han convertit Toni Mira en un dels ballarins i coreògrafs més destacats de l'escena catalana. Ho ha aconseguit gràcies a haver creat un llenguatge del moviment molt personal i dotat d'una forta relació tant amb l'espai com amb els elements escenogràfics; un vincle que, potser, és degut al fet que Mira va estudiar cinc anys de la carrera d'Arquitectura abans de convertir-se en professional de l'escena.

Des de Nats Nus, Toni Mira ha coreografiat tant per a la mirada dels infants (Momentari, Minimón, Caixes, Upps!!) com per a la dels adults, amb peces tan recordades com Strangers in the Night (1989), Bolero (1994) o Límit (2005). Els seus treballs amb Nats Nus li va reportar el Premi Nacional de Dansa el 2010; un any abans havia guanyat el Premi Ciutat de Barcelona per la feina pedagògica que va desenvolupar en algunes presons de la ciutat.

Més enllà de la seva companyia i dels seus espectacles en solitari, Mira també ha col·laborat en projectes aliens i ha creat el moviment de molts espectacles de l'escena barcelonina com Flor de nit, de Dagoll Dagom, o Fang i setge, sobre el 1714.