Velázquez i el Segle d'Or
2018/11/16 to 2019/03/03
Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday
Schedule
morning, afternoon
Duration: 
1 h
Places for groups
Free

Guided visit
Museums and exhibitions
Plastic and visual arts

Per comprendre l'evolució pictòrica de Velázquez és imprescindible analitzar la seva obra més enllà de la història de la pintura espanyola i situar-se en un context artístic internacional molt més ampli.

Una selecció de quadres relacionats amb Velázquez, les col·leccions reials espanyoles i la pintura del Segle d’Or transporten el visitant per les influències artístiques del mestre sevillà.

UNA OPORTUNITAT MAGNÍFICA PER VEURE L’OBRA DE VELÁZQUEZ AL COSTAT DE LA D’ALTRES GENIS DEL SEU TEMPS, COM ARA TIZIANO, RUBENS, GIORDANO, RIBERA, BRUEGHEL EL VELL, VAN DYCK, DE LORENA, ZURBARÁN O MURILLO.

L'obra de Diego de Velázquez (1599-1660) s'inscriu en un ampli context a causa del caràcter global de la monarquia espanyola, que regnava a la península Ibèrica però també a Flandes, a territoris d'Itàlia i en algunes zones d'Amèrica i Àsia, com a les Filipines. Aquest cosmopolitisme es reflectia en les col·leccions del rei, molt riques en pintures d'artistes d'aquests territoris. És dins d'aquest marc internacional on s'entén millor l'art de Velázquez.

La mostra ens acosta a aquest món de Velázquez a través de set obres del mestre sevillà i cinquanta obres més de grans artistes relacionades amb ell mateix. Obres d'artistes internacionals contemporanis al pintor espanyol ordenades seguint un criteri expositiu temàtic que permet entendre millor l'originalitat de Velázquez com a narrador. Alhora, la mostra possibilita que a cada secció es barregin artistes de procedències diverses, de manera que es trenca, efectivament, la barrera de les escoles nacionals.

Blockbuster
A safe bet
All audiences

High demand
Minimum places for the group: 
8
Maximum places for the group: 
30
More information about the schedule: 
De 10 a 20 h

Where it takes place

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038
Barcelona
934768600

Apropa equipamient contact

Informació i Reserves CaixaForum Barcelona icaixaforumbcn@magmacultura.com
934768600