Description

El mite del vampir i el cinema han estat vinculats al llarg dels segles XX i XXI en una relació simbiòtica i il·lusòria.

Aquesta exposició és una oportunitat excepcional per submergir-se en el món dels vampirs i conèixer les relacions entre les diferents facetes del vampir, a partir de diferents pràctiques artístiques, d’una manera que captiva l’espectador.

Molts dels grans cineastes han sucumbit a la temptació de representar la seva pròpia visió del mite per transmetre alguna cosa sobre la seva pràctica artística, com Dreyer, Browning, Tourneur, Polanski, Herzog, Coppola, Burton, Bigelow i Weerasethakul. Dràcula és, sens dubte, el vampir més recurrent d’aquesta història cinematogràfica, i se n’han fet produccions arreu del món (Hollywood, Europa, Mèxic, les Filipines, Nigèria, Hong Kong, etc.).

A més de mostrar pel·lícules i obres literàries, aquesta exposició temàtica exposa una selecció d’aparicions del vampir en altres disciplines artístiques, com ara els collages surrealistes de Max Ernst, alguns gravats d’Els Capritxos de Goya, les pintures inquietants de l’artista contemporani Wes Lang o la icònica imatge de Dràcula interpretat per Bela Lugosi utilitzada per Andy Warhol en la litografia titulada The kiss.

Minimum places for the group: 
10
Maximum places for the group: 
25
More information about the schedule: 
VISITES GUIADES adaptades a tots els col·lectius. Feu la sol·licitud i us oferiran la millor proposta de visita, així com el dia que s’ajusti millor a les vostres necessitats. NO apta per a menors de 12 anys.
Thrilling
Blockbuster
Very visual
A safe bet
Adults
Youth
Explicit violence
Performance standing
Long-running show

Equipment

Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038
Barcelona
Space: 
CaixaForum Barcelona

Apropa equipamient contact

+34 934 76 86 00
Contact person: 
Informació i Reserves CaixaForum Barcelona icaixaforumbcn@magmacultura.com