Plaça del Convent, s/n
07500

Descripción

El Claustre de Sant Vicenç Ferrer de Manacor és un monument arquitectònic artístic nacional. 

El convent primitiu, que va ser promogut per l’orde dels frares dominics, va ser fundat a partir de l’autorització del rei Felip II, l’any 1576. L’església, que forma part del conjunt monumental, es va començar el 1597 i es va acabar el 1617. Les obres del claustre actual s’iniciaren a mitjan segle XVII i passaren per diferents fases, fins a acabar-se a mitjan segle XVIII.

El 1935, el convent, que aleshores estava ocupat per 17 frares, va patir les conseqüències de la Desamortització de Mendizábal, per la qual els béns religiosos passaven a mans de l’Estat. És a partir d’aquell any que el recinte va començar a tenir diverses seccions i serveis, amb dependències també destinades a jutjats, oficina de telègrafs i presó, entre d’altres.

Avui, la clastra de l’antic convent compleix una funció gairebé de plaça pública i serveix de corredor per comunicar la plaça del Convent, on s’ubica el nucli central de l’administració local (a l’edifici Can Bauçà) i el bloc dels jutjats, que també forma part de l’espai arquitectònic conventual.

Accesibilidad

  • Accessible parking
  • Plazas disponibles para silla de ruedas

Contacto Apropa del equipamiento

971 88 60 14
Persona de contacto: