Regístrate
 • Façana del Gran Teatre del Liceu
4.7884613461538

Descripción

A Catalunya hi ha reconegudes unes 500.000 persones amb algun tipus de discapacitat, a Espanya 4 milions i a Europa 80 milions. Les persones amb discapacitat representen el 8,8% de la població. Les persones més grans de 65 anys i sense discapacitat representen el 10,8% de la població i són un grup que envellirà durant més anys i que no es conformarà en restar inactiu. Existeix també el grup de les persones amb situacions limitadores transitòries i representa el 19,5% de la població. Tots aquests grups engloben el 40% de la població total.

L’accessibilitat universal vol dir espais que puguin ser utilitzats per tothom. Els darrers anys, tant les Nacions Unides, com l’estat espanyol i la Generalitat han redactat criteris i lleis per garantir l’accessibilitat de totes les persones, als espais urbans, als transports i a espais públics de tot tipus. L’accessibilitat universal vol dir dissenyar i construir nous edificis i espais tenint en compte criteris d’accessibilitat, i adaptar els ja existents.

L’accessibilitat és un vector fonamental del Projecte Social del Gran Teatre del Liceu. Fa més de deu anys que el Liceu treballa perquè els seus espais públics puguin ser utilitzats per tothom amb iniciatives que milloren l’accessibilitat com són per exemple el servei d’audiodescripció, la instal·lació del bucle magnètic, resums argumentals de les òperes seguint criteris de lectura fàcil, formació als treballadors en accessibilitat, servei de subtitulació, serveis adaptats per a persones amb discapacitat...

Amb la voluntat de millorar l’accessibilitat dels seus espais públics, el Liceu va contactar varis col·lectius representants de persones amb diverses discapacitats perquè en fessin una valoració. Representants de DINCAT (grup d’entitats que treballen per la promoció personal i social de les persones amb discapacitat intel·lectual, la seva inclusió social i laboral i la seva qualitat de vida i independència), d’ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec), de FIAPAS (Confederación Española de Familias de Personas Sordas), així com del Servei de Promoció i Suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, valoraren el grau d’accessibilitat actual del teatre, detectaren algunes barreres i proposaren algunes mesures de millora.  Fruit d’aquest treball, DINCAT emeté un informe que el Liceu va prendre com a referent en l’avaluació de propostes de millora en quant a accessibilitat.

Información de accesibilidad

- 6 plazas para sillas de ruedas - Bucle magnético en la Sala, guardarropa Rambla y taquillas - Sistema de audiodescripción en algunas funciones - Sistema de subtitulación en catalán, castellano e inglés en gran parte de las butacas de la Sala

Accesibilidad

 • Ascensores adaptados
 • Bucle magnético
 • Información en lectura fácil
 • Lavabos accesibles
 • Plazas disponibles para silla de ruedas
 • Transporte público adaptado próximo

Contacto Apropa del equipamiento

+34 93 485 99 29
Persona de contacto: 

Valoraciones

 • 5
  Tu valoración: 5
  Domingo, 1 Marzo 2020
  Gran Teatre del Liceu

  "RESURRECCIÓ" MAHLER, SIMFONIA NÚM. 2

  L'experiència ha estat fantàstica!!
  L'activitat ha anat molt bé, la recomanem 100%, doncs sino fos així potser mai haguessin vist una obra al Liceu.
  Silvia
  Vila
  Club Social AREP
  Salud mental
 • 5
  Tu valoración: 5
  Jueves, 27 Febrero 2020
  Gran Teatre del Liceu

  El jove barber de Sevilla ESCOLAR, 2020

  fantastica
  Los asistentes quedaron muy contentos con la actividad. Si que la recomendaría porque es una experiencia que la mayoría de usuarios no tienen la oportunidad de ver muy a menudo y es una buena forma de acercar la cultura a todos.
  Eva
  Català Val
  Centre Ocupacinal TEB Barceloneta
  Discapacidad intelectual
 • 5
  Tu valoración: 5
  Jueves, 27 Febrero 2020
  Gran Teatre del Liceu

  La clemenza di Tito

  Fantàstic! Molt emocionant
  Molt recomanable poder gaudir d'aquest espectacle en un marc incomparable com es el Liceu
  Ivan
  López
  Fundació IRES - Inclusió
  Exclusión social
 • 4
  Tu valoración: 4
  Domingo, 23 Febrero 2020
  Gran Teatre del Liceu

  La clemenza di Tito

  musicalment intensa i potent. Justa i basica en escenografia
  Tot va anar perfecte. Al companys els hi va encantar. Molt contents de poder gaudir de l'obra.
  Samantha
  Beloso
  Empresa Inserció Solidança Treball
  Pobreza
 • 5
  Tu valoración: 5
  Domingo, 23 Febrero 2020
  Gran Teatre del Liceu

  La clemenza di Tito

  Tot un luxe anar al Liceu!
  L'activitat va anar molt bé, varen gaudir molt del concert. El grup mai havia anat al Liceu i els va fer molta il·lusió anar-hi. Estaven molt ben ubicats i van seguir molt bé La Clemenza de Tito. Va ser una molt bona experiència.
  Helena
  Palau
  Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves Teb)
  Exclusión social