Descripción

El Museu dels Sants neix amb l’objectiu de donar a conèixer l’activitat artesana de producció d’imatgeria i s’articula al voltant de l’històric taller El Arte Cristiano, fundat l’any 1880 per Joaquim Vayreda, Josep Berga i Boix i Valentí Carrera.

Es troba situat al centre d’Olot, a l’edifici neogòtic que l’arquitecte modernista Joaquim Codina i Matalí va projectar a finals del segle XIX per encàrrec de Joaquim Vayreda per tal d’acollir el taller i les seves necessitats, així com la residència de Marian Vayreda i la seva família, que ocupava el luxós primer pis.

El Museu dels Sants és un museu viu i actiu que dóna a conèixer de primera mà la producció d’imatgeria religiosa, la seva història, les tècniques emprades i la seva repercussió mundial des d’un posicionament eminentment pràctic. A la planta baixa i al soterrani, uns grans finestrals que comuniquen el Museu amb els tallers permeten al visitant veure el treball diari dels artesans alhora que es narra el procés de producció.

A la primera planta del Museu es desplega l’exposició permanent amb diferents àmbits: el primer dedicat a la cultura popular, amb la faràndula olotina i la presència destacada dels Gegants d’Olot i una col·lecció de figures de pessebre; un altre amb la producció dels tallers de la ciutat i l’últim dedicat a la figura de Marian Vayreda i a la seva obra literària.

La planta superior del Museu està dedicada a la programació d’activitats educatives, tallers didàctics i exposicions temporals que desenvolupen els eixos principals plantejats en el pla director de la institució.

Cómo llegar

Accesibilidad

  • Ascensores adaptados
  • Lavabos accesibles
  • Plazas disponibles para silla de ruedas

Contacto Apropa del equipamiento

972 271 166
Persona de contacto: 
Montserrat Mallol mmallol@olot.cat