• Gameplay
Solicitud
19/12/2019 al 30/08/2020
Martes, Miércoles, Jueves, Viernes, Sábado, Domingo
Sessions
mañana, tarde
Plazas para grupos

Descripción

«Gameplay» fa un viatge als orígens dels videojocs, n’analitza el llenguatge i posa en valor l’impacte que han tingut tant en la cultura popular digital com en l’art i en la societat. L’exposició està pensada com un espai lúdic i de reflexió on podrem jugar i (re)descobrir la cultura del videojoc.

Des de la seva popularització als anys setanta i vuitanta, els videojocs s’han desenvolupat com a mitjà expressiu i d’entreteniment i han passat a ocupar un espai central en el nostre imaginari, de tal manera que avui en dia no es poden entendre la societat i la cultura contemporànies sense relacionar-les amb el videojoc.

«Gameplay» planteja un recorregut per la història del mitjà, el llenguatge del videojoc, l’experimentació i la innovació artística i els videojocs polítics i crítics.

La mostra també proposa una reflexió sobre la creixent videoludificació de la societat: des dels jocs dels telèfons mòbils, passant pels youtubers i els esports mediàtics (e-sports) fins als anomenats serious games, videojocs formatius amb aplicacions que van més enllà de l’entreteniment.

«Gameplay» incorpora l’obra d’artistes com Mary Flanagan, Joan Leandre, Harun Farocki, Lawrence Lek, Mónica Rikić i Blast Theory, entre d’altres.

Amb 28 punts de joc, des de les primeres màquines recreatives i jocs d’ordinador històrics fins a noves propostes immersives, «Gameplay» està pensada com una exposició per jugar i alhora entendre i gaudir de la cultura del videojoc amb esperit crític.

L’exposició para atenció a la producció catalana, especialment a obres pioneres, creacions indie recents i artistes locals, com també a projectes d’universitats.

«Gameplay. Cultura del videojoc» és una adaptació ampliada de «Gameplay. The next level», concebuda i presentada en primer lloc a ZKM| Center for Art Media Karlsruhe.

Comissariat: Jérôme NguyenÓliver Pérez Latorre

 • Per una visita segura a Gameplay:
  • Us demanem que porteu posada la mascareta.
  • Posem a disposició del nostre públic gel hidroalcohòlic per netejar i desinfectar les mans durant la visita i hem reforçat el servei de neteja a tots els espais.
  • Hem reduït la capacitat de les sales d’exposicions i us demanem que reserveu dia i hora per la visita i vingueu ben puntuals.
  • Com a complement de la visita a l’exposició «Gameplay», us oferim gratuïtament l’audioguia al mòbil, i us recomanem que porteu els vostres auriculars.
  • De moment, no obrirem el servei de consigna i, per tant, cal tenir en compte que no es podrà entrar amb cascs de moto, motxilles o bosses grans.
  • Hem adaptat la visita de l'exposició per tal d’oferir una experiència segura. La nova versió de «Gameplay» a les sales del CCCB substitueix íntegrament els punts de joc per nous continguts audiovisuals. La part més interactiva del projecte, una selecció de jocs i les noves activitats, debats i tallers seran accessibles gratuïtament des de la web del Centre.
Precio: 
Precio a partir de:

Gratuïta

Mínimo de plazas del grupo: 
0
Máximo de plazas del grupo: 
15
Emociones fuertes
Muy visual
Todos los públicos
Violencia explícita
Ambiente oscuro

Equipamiento

Espacio: 
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Contacto Apropa del equipamiento

+34 93 306 41 00
Persona de contacto: 
Bàrbara Roig broig@cccb.org
Servei Educatiu Servei Educatiu seducatiu@cccb.org
Taquilles CCCB taquilles@cccb.org