Reserva directa
28/09/2019
Sábado
Sessions
noche
Duración: 
50 minuts
A partir de 3 €

Descripción

La mitjanit del 9 de febrer de 1939, nou republicans civils van ser traslladats de la presó de Manresa per ser afusellats a Can Maçana, al peu de la muntanya de Montserrat. Havien estat detinguts sense acusacions polítiques clares. Un d’ells –Josep Nin-, aconsegueix fugir, sobreviure i explicar-ho. A partir d’aquest relat i d’altres de coetanis seus, l’historiador surienc Albert Fàbrega reconstrueix aquest fosc capítol de la repressió franquista. Ara, l’actor igualadí Joan Valentí i el director David Pintó parteixen d’aquest relat per presentar Mort a les cunetes, un emotiu espectacle de creació pròpia en el qual porten a escena cinc monòlegs dels protagonistes d’aquella terrible nit, per reconstruir els fets des de la força de la paraula i la música.

La fossa comuna amb aquests vuit afusellats encara no ha estat localitzada a dia d’avui i és per això que l’espectacle també és un reconeixement moral i públic a aquestes persones que van morir per les seves idees i un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista . La funció del dissabte 9 tindrà lloc el mateix dia de la celebració del 80è aniversari dels fets.

 

Direcció: David Pintó / Intèrpret: Joan Valentí “Nan” / Músic: Martí Marsal / Espai escènic, vestuari i attrezzo: Albert Pascual “Pascu” / Fotografies: Thaïs Buforn i Joan Guasch / Disseny gràfic: Toni Cortès

Una apuesta segura
Adultos
Jóvenes
Sin entreacto

Equipamiento

Carrer Vall Fred, 20
25280
Solsona

Contacto Apropa del equipamiento

973 48 00 50 ext. 0107
Persona de contacto: 
Miriam Montraveta cultura@ajsolsona.cat

Sesiones pasadas

Sábado
28
Septiembre
Hora
21:00