Descripción

La Fundació Joan Miró va ser creada pel mateix artista amb un fons inicial constituït majoritàriament per la seva col·lecció privada, amb la voluntat d’establir a Barcelona un espai mironià de referència internacional, impulsar la recerca i els estudis sobre Miró i sobre art contemporani i posar en valor el seu fons. La Fundació va obrir al públic el 10 de juny de 1975 i, des d’aleshores, ha esdevingut un espai dinàmic on l’art de Joan Miró conviu amb la creació artística més contemporània.

Amb un enfocament interdisciplinari, la Fundació combina l’organització d’exposicions temporals d’artistes del segle XX i XXI amb activitats acadèmiques i projectes en col·laboració amb altres institucions i entitats del país. Per mitjà del programa d’exposicions i del programa educatiu, la Fundació Joan Miró presenta eixos de reflexió al voltant de temes vinculats a l’obra de Miró i a la creació actual.

La Fundació està ubicada en un edifici projectat per Josep Lluís Sert i és un dels pocs exemples de museus del món en què artista i arquitecte estableixen un diàleg de complicitat entre l’obra i els espais que l’acullen. La Fundació permet fer un recorregut a través dels paisatges vitals i artístics de Joan Miró, establint un diàleg enriquidor amb altres artistes dels segles XX i XXI.

Información de accesibilidad

La Fundació Joan Miró trabaja para que todos los visitantes puedan participar en la experiencia artística y lo hace a través de: Visitas comentadas para invidentes con maquetas táctiles, espectáculo infantil con traducción-interpretación en la lengua de signos bajo petición, espacio de consulta accesible, lupas para baja visión, bucle magnético en las audioguías, impresiones en relieve disponibles en recepción,...

Accesibilidad

  • Ascensores adaptados
  • Bucle magnético
  • Lavabos accesibles
  • Accessible parking
  • Plazas disponibles para silla de ruedas
  • Transporte público adaptado próximo

Contacto Apropa del equipamiento

Horarios asesoramiento: 
de dilluns a divendres de 10 a 14 h
+34 934 439 067
Persona de contacto: 
Reserves Fundació Miró reserves@fmirobcn.org