Descripción

El Museu Frederic Marès és un singular museu de col·leccionista que conserva les col·leccions que reuní el seu fundador, l'escultor Frederic Marès (1893-1991), i que mitjançant la seva donació van passar a formar part del patrimoni de la ciutat de Barcelona l'any 1946. Dos anys més tard s'inaugurava aquest museu, situat en una part de l'antic Palau Reial dels comtes de Barcelona, al cor del Barri Gòtic, del qual es conserva el pati o verger.

Frederic Marès va convertir l'escultura en alguna cosa més que una vocació artística. Al llarg de la seva vida va reunir una extensa col·lecció d'escultura hispànica, des de l'època antiga fins al segle XIX, en què predomina la talla policroma religiosa i que constitueix la secció més homogènia del Museu. Marès també donà una part de la seva pròpia obra escultòrica, que s'exhibeix en el seu Estudi-biblioteca.

En el Gabinet del col·leccionista es mostren desenes de milers d'objectes que formen una gran col·lecció de col·leccions i documenten unes formes de vida i costums del passat, fonamentalment del segle XIX. Se n'hi poden trobar d'entranyables i insòlits, com ara ventalls, pipes, rellotges, joies, fotografies, joguines, claus de pany, pots de farmàcia i reliquiaris, que, presentats dins d'una atmosfera intimista, evoquen l'univers particular de Marès.

Información de accesibilidad

Como llegar al Museo: Bus: Líneas 45, 120, V15 y V17 Metro: L4 (Jaume I) y L3 (Liceu) FGC: Pl. Catalunya Cercanías Renfe: Pl. Catalunya Aparcamiento turismos: Parking Saba Catedral Barcelona El Museo es accessible para personas amb movilidad reducida, excepto la sala 12 (Escultura en piedra de los siglos IV-XVI) y la sala 17 (Sala de las diversiones)

Accesibilidad

  • Ascensores adaptados
  • Lavabos accesibles
  • Plazas disponibles para silla de ruedas
  • Transporte público adaptado próximo