Vero Cendoya
Mercat de les Flors i Apropa Cultura
Tipo de recurso
Artes
Disciplina artística
Danza
Idioma
Català
Formato
Documento, Vídeo

Objetivos

Educa amb l’Art es un curs de formació que ensenya a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la vostra tasca com a educadors o educadores a través de les possibilitats de la creació artística. A partir de sessions vivencials en arts escèniques, música i arts visuals experimentem i aprenem com l'art pot ajudar-nos en el dia a dia.

La pandèmia del Covid-19 ens ha portat al límit, molt especialment als i les professionals del sector social. Per aquesta raó, el curs 2020-2021 gira al voltant de la reconnexió amb nosaltres mateixes i la necessitat de guarir-nos i regenerar-nos a través del joc creatiu i la descoberta de la pròpia mirada artística.

 

Descripción

A la formació treballarem amb el nostre cos com a motor creatiu i comunicatiu. Experimentarem la creació d'un imaginari personal basat en el cos, en l'espai, el temps i les pròpies vivències.

Mitjançant improvisacions guiades aprofundirem en la consciència del nostre cos i cercarem un espai sensible on el nostre cos i moviment parlin per si sols sense necessitats de paraules, amb un llenguatge únic i personal.

 

Sobre la formadora:

Vero Cendoya (Barcelona el 1976) combina la seva carrera com intèrpret, professora, pintora, il·lustradora i coreògrafa. Es va formar com a ballarina en l'Institut del Teatre de Barcelona o amb la companyia Trisha Brown Dance Company i Movement Research a Nova York entre d’altres. En 2008 crea la seva pròpia companyia de dansa-teatre, Cia. Vero Cendoya, al llarg d'aquests 13 anys, ha desenvolupat tant projectes personals com col·laboracions, amb professionals nacionals i internacionals de diferents disciplines com a teatre, pintura, transformisme, música, poesia o futbol, centrant-se especialment en temes socials: projectes sobre el càncer de mama, l'autisme, el parricidi, la inclusió social... Les seves obres han estat representades en diversos festivals i teatres de tot el món.