Valoració Equipament

Segons 21 Comentaris


El Born Centre de Cultura i Memòria
Barcelona - Barcelona
Accessibilitat
Disposar d’un espai lliure de barreres arquitectòniques que garanteixi la circulació de tots els visitants i l’accés a tots els espais del centre és clau per garantir l’accessibilitat universal del nostre centre. Accessos a nivell pla, rampes, mostradors adaptats, portes i lavabos adaptats són algunes de les mesures adoptades pel centre amb aquest propòsit.

Aparcament i accés al centre
Als voltants d’El Born Centre de Cultura i Memòria (Passeig Picasso) s’hi disposen dues places d’aparcament reservades a persones amb mobilitat reduïda posseïdores de la targeta d’aparcament. La pavimentació que envolta el centre es realitza mitjançant llambordes que no dificulten la mobilitat. L’accés al centre es realitza mitjançant una rampa adaptada.

Portes
Les portes d’accés al centre així com les interiors d’accés a les sales ofereixen una amplada adequada per al pas de cadires de rodes. No obstant, en casos com el d’accés a la zona de lavabos les portes abatibles deixen un espai de pas ajustat. El sistema d’accionament en aquests casos es fa mitjançant una manovella.

Rampes
Les rampes d’accés, totes elles habilitades per al pas de cadires de rodes es troben ubicades als accessos de la llibreria i al restaurant. La resta d’accessos als diferents espais del centre es realitzen a peu pla o amb l’ascensor.

A la Sala Moragues es disposa d’una rampa opcional per a l’accés a la tarima o escenari (cal sol·licitar-la amb antelació).

Ascensor
L’ascensor, situat a la porta que d’accés a l’edifici pel carrer Comercial, dóna accés a les persones amb mobilitat reduïda a la plataforma de fusta del jaciment arqueològic. Aquesta plataforma ofereix una vista parcial del jaciment .

Les persones amb mobilitat reduïda poden observar la totalitat del jaciment amb la combinació de la visió que ofereix la primera planta des de la balconada i la visió des de la plataforma de fusta. Malgrat tot, les persones usuàries de cadira de rodes no podran accedir al circuit del jaciment ja que les condicions de conservació així ho requereixen.

Mostradors i taules d’informació
Els mostradors de compra d’entrades i recollida de guies multimèdia disposen d’una zona adaptada per a l’apropament de persones amb cadires de rodes o de baixa estatura. El mobiliari per dispensar la informació de les activitats del centre ha estat dissenyat i construït tenint en compte les dimensions necessàries per a que una persona amb cadira de rodes pugui accedir a la informació que s’ofereix.

Lavabos adaptats
Tots els lavabos del centre estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. No obstant, el tancament per l’interior es fa mitjançant un passador giratori que podria resultar de difícil ús per a persones amb dificultats de mobilitat manual.

Restaurant i llibreria
L’accés al restaurant i a la llibreria es fa mitjançant una rampa habilitada per al pas de cadires de rodes. Al restaurant, l’espai de pas entre les taules és adequat per a l’accés de persones amb cadires de rodes i les taules disposen d’espai suficient per a la situació de cadires de rodes. La barra, però, no disposa d’espai adaptat a persones amb cadires de rodes o amb baixa estatura.


Valoracions i experiències compartides
ELS USUARIS HAN GAUDIT MOLT DE LA VISITA. ELS GUIES S'HAN ADAPTAT MOLT BÉ AL GRUP I HAN FET QUE LA VISITA SIGUI MOLT INTERESSANT.
07/03/2018

CENTRE DE SERVEIS SOCIALS LES CORTS (Gent gran)
Visita: La ciutat del Born

Molt interessant, hem aprés coses noves de la Barcelona de fa 300 anys, ens hem endinsat en els carrers i hem pogut imaginar-nos com vivien abans!
06/03/2018

Centre Ocupacional Taller ESTIMIA (Discapacitat física)
Visita: Un matí al Born

Molt recomenable, i felicitar al guía que ho va fer molt bé.
23/02/2018

Centre Ocupacional Taller ESTIMIA (Discapacitat física)
Visita: Un matí al Born

Sortida molt interessant! La recomanem!
16/02/2018

Taller Ocupacional el Xop (Discapacitat intel·lectual)
Visita: Un matí al Born

HA SIGUT MOLT INTERESSANT, HEM CONEGUT UNA FETS IMPORTANTS D'UNA ETAPA DE LA HISTÒRIA QUE NO CONEIXIEM.
06/02/2018

Club Social La LLum (Salut mental)
Visita: Un matí al Born

La nostra visita a la ciutat del Born ha estat molt bona. Les explicacions que ens han donat han estat molt clares i entenedores i els responsables de guiar-nos per les instal·lacions molt amables i disposats a respondre totes les nostres preguntes.

És una visita molt recomanable.

14/12/2017

Servei de lleure Fundació MAP (Discapacitat intel·lectual)
Visita: La ciutat del Born

La sortida en si és molt recomanable. Informació molt interessant i adaptada al grup. El nostre grup va ser dividit en dos i un va sortir més content que l'altre amb les explicacions del tècnic.
11/12/2017

Espai Social Barcelona-Prosperitat (Gent gran)
Visita: La ciutat del Born

Estuvieron muy atentos y amables. La visita guiada fue muy dinámica,interesante y amena.Las instalaciones estaban perfectamente adaptadas para personas con silla de ruedas, y eso que éramos un grupo numeroso.
22/11/2017

Llar Joan Trias (Discapacitat física)
Visita: Viatge a la història d'una ciutat

Interessant, recomanable i molt agradable.
22/11/2017

Centre Català de Solidaritat - CECAS - Caritas (Drogodependències)
Visita: La ciutat del Born

La vista ha estat interessant. Molt ben explicada. Davant les característiques del grup, han sabut adaptar-se al temps que demanàvem.
29/09/2017

Centre de Dia Arep (Salut mental)
Visita: Viatge a la història d'una ciutat

Molt bona atenció i adaptada al perfil dels nostres usuaris. Els va agradar molt, van sortir contentissims.
28/09/2017

Centre de Dia Avi Amunt (Gent gran)
Visita: Un matí al Born

Impresionante. Los guías Jordi y Nil nos han transportado a la Barcelona del siglo xvIII a través de los yacimientos y un taller sobre la conversación del hielo. Muy recomendable y didáctico . Sin duda una buena experiencia.
04/09/2017

FUNDACIÓ PRIVADA BOSCANA (Discapacitat intel·lectual)
Visita: Un matí al Born

Ha estat una visita molt interessant i amena. El tracte personal exquisit
21/07/2017

Residència Mpal. Parc del Guinardó (Gent gran)
Visita: La ciutat del Born

Visita molt adequada per adaptació, contingut i qualitat de les explicacions. Molt recomanable
22/06/2017

Servei Rehabilitació Psicosocial Martí Julià (Salut mental)
Visita: Un matí al Born

La sortida ha estat molt agradable. Han aportat informació sobre la història de la ciutat molt interessant. A més, l'explicació anava molt bé guiada amb els suports fotogràfics que ens van oferir les persones guies. Tanmateix, el fet de fer ús l'ascensor va ser molt satisfactori perquè hi havien persones usuàries que portaven cadira de rodes i van poder gaudir de la planta baixa del born. En general va ser una visita molt gratificant.
07/06/2017

Coordinadora d'Entitats del Poble-sec (Gent gran)
Visita: La ciutat del Born

Ha estat força dinàmica i interessant; érem un grup molt divers quant edat i tothom va quedar encantat de la visita.
15/05/2017

Associació Salut i Família (Immigració / Persones refugiades)
Visita: Un matí al Born

Ens ha semblat una sortida molt enriquidora i ens ha agradat molt poder descobrir una mica més Barcelona. Hem sortit molt contents.
09/05/2017

Club Social el Cercle (Salut mental)
Visita: La ciutat del Born

És una activitat molt recomanable. Vam anar un grup de 25 persones i totes van estar molt satisfetes del contingut de la visita. Vam ser molt ben rebudes, l'atenció perfecta.
Matricular d'honor per a les tres historiadores i el historiador que ens van acompanyar en aquest viatge a la historia.

05/05/2017

Dinamització sociocultural (Gent gran)
Visita: La ciutat del Born

Ens hem sentit molt acollits, els guies en tot moment han estat molt atents i han resolt els dubtes que sorgien. La visita ha estat molt amena i el contingut molt adequat.
04/05/2017

Centre de Dia de Vilafranca del Penedes (Salut mental)
Visita: Un matí al Born

La visita ha estat molt interessant i pedagògica. Tant als usuaris com els professionals que hi hem anat han valorat la visita molt positivament. Hem apres coses noves, i ens han ajudat a reflexionar en el fet de com era Barcelona fa 300 anys, i ara, i també sobre la procedència dels productes i aliments de l'època.
23/02/2017

Centre d'Integració social ASPACE BDN (Discapacitat física)
Visita: Viatge a la història d'una ciutat

Extraordinària visita, molt adaptada en continguts i durada. Es fa una petita visita a les ruines i després molt bona explicació audiovisual i dels guies amb una comunicació molt adequada, asseguts i molt confortable. La visita de les ruines NO recomenada per persones amb mobilitat reduida o cadires de rodes (terra molt irregular), però l'explicació amb audiovisual és molt recomanable
23/02/2017

Servei Rehabilitació Psicosocial Martí Julià (Salut mental)
Visita: La ciutat del Born

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Acceptar més informació