Notícies

Dossier de premsa

18/10/2015
Descarregar document

Nova imatge i web Apropa Cultura

14/09/2015
Aquesta temporada canviem el logotip i la imatge d'Apropa Cultura. Aprofitem per a actualitzar el web i adaptar-nos a la nova imatge gràfica. Esperem que us agradi!

És possible que teniu problemes per a visualitzar-la, en aquest cas el que hem de fer és pressionar les tecles SHIFT i F5 del vostre teclat a l'hora.

Descarregar document

Testimoni

Dos integrants Apropa Cultura van actuar al Mercat de les Flors

27/05/2015
Durant el mes de maig, dos integrants Apropa Cultura han actuat al Mercat de les Flors. Una d’elles es la Marina, que té discapacitat intel·lectual.Apropa Cultura va convocar els integrants dels centres registrats per a participar al càsting de l’obra The Show Must Go On del director Jérôme Bel. Es van inscriure més d'una desena de persones i finalment 2 van estar seleccionades per a participar del muntatge de l’obra a Barcelona.

Us deixem amb el text de Juan José Martínez, pare de una de les integrants. 

Cointegra a The show must go on!
Per Juan José Martínez

The show must go on, de Jérôme Bel, és un espectacle que fa pensar, fa sentir i emocionar; és un espectacle diferent perquè fa participar al públic que omple la sala i, alhora, perquè els actors són persones del carrer, “diverses i variades”. Quan se li va proposar a la Marina de fer el càsting per l’obra, encara que amb certa por, ens deia “em fa il·lusió perquè jo faig teatre al taller amb la Mònica - educadora del SOI de Cointegra - però aquest cop és a fora i amb gent que no conec”.

Per nosaltres, la participació de la Marina a The show must go on ha estat molt emocionant ja que, veient-la durant el transcurs de l’obra hem constatat que, si confiem en les capacitats i ens apropem més als somnis i desitjos de les persones es produeix, com per art de màgia, una inclusió real i efectiva on tothom és igual.

Els actors de l’obra mostraven treball en equip, cooperació, espontaneïtat i companyerisme que va tenyir d’emoció la sala del Mercat de les Flors els dies de la representació (8,9 i 10 de Maig). La Marina explicava: “Em sentia a gust dalt de l’escenari i amb els altres actors perquè em van ajudar molt; el director artístic parlava en anglès i com que jo no entenia el que deia, els companys m’ho traduïen perquè ho pogués fer bé... (...) i fins i tot m’han posat al grup de “Whatsapp” que hem creat”.

Són d’agrair iniciatives com les d’Apropa Cultura i el Mercat de les Flors per la tasca que fan d’acostar la cultura i el coneixement a tothom i l’oportunitat que ens han donat de fer un pas endavant:de ser espectadors asseguts a les butaques, sense gairebé ni adonar-nos-en, hem esdevingut actors trepitjant amb fermesa l’escenari. “Mai oblidaré aquesta experiència tan bonica”, això és el que repetia la Marina cada vegada que algú de nosaltres li preguntava com havia anat l’obra.

Oportunitats com la de participar d’aquest projecte fan que valgui la pena la nostra feina i que seguim dia a dia en la recerca constant de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual. Esperem que aquest desig d’ella fet realitat ho puguin compartir molts dels seus companys.

“Tot està per fer... i tot és possible!”
(Miquel Martí i Pol)

-----

Juan José Martínez també ha publicat un text al diari El Periódico, el podeu llegir aquí.

Les cookies ens permeten oferir els nostres serveis. En utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem de les cookies. Acceptar més informació