Gemma Reguant
Museu Nacional d'Art de Catalunya, Fundació Joan Miró i Apropa Cultura
Tipo de recurso
Artes
Disciplina artística
Museos y exposiciones
Idioma
Català
Formato
Documento

Descripción

Perquè aquest taller?

La falta d’aire en sentit real i figuratiu, l’aïllament físic i emocional,  ha dibuixat el paisatge de la pandèmia: l’han patit les persones amb la malaltia de la covid, però també les persones que s’han sentit soles o aïllades a casa seva o als centres socials, el personal sanitari lluitant contra la malaltia o les persones de les entitats socials, desbordades pel que estava passant.

Per aquesta raó el Museu Nacional d'Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró i Apropa Cultura vàrem organitzar un taller de respiració i art, per proporcionar un espai saludable on reconnectar-nos i revitalitzar-nos. El taller té com a objectiu, a partir d’una selecció d’obres d’art, aportar beneficis de salut a les persones a través de la respiració, la consciència sensorial i corporal.

Aquest dossier és el resultat del taller, conduït i elaborat per Gemma Reguant:

Actriu, investigadora, professora de respiració, veu i expressió oral i doctora en art dramàtic.

Ha impartit classes de respiració, consciència sensorial, consciència corporal, veu, expressió oral, dicció, fonètica,...També ha impartit cursos sobre la respiració i els sentits, per aprendre a parlar en públic, per aprendre a llegir en veu alta, veu-teràpia. Ha supervisat la preparació de tallers per a centres de salut mental i presons. Ha col·laborat darrerament amb el MNAC i Apropa Cultura portant les sessions de la seva recerca “Respirar Quadres” a les residències de gent gran de l’Ajuntament de Barcelona.

Ha investigat durant més de 20 anys sobre l’ús dels cinc sentits per a la millora de la respiració, la veu i l’expressió. El 2020 es publica el llibre Olora i parlaràs millor. Exercicis d’olfacció, respiració i veu que ajuden a viure millor. amb Publicacions de l’Abadia de Montserrat. El 2021 publica Los olores para mejorar la voz y la locución actoral amb Ediciones Antígona i l’Institut del Teatre.