Sonia Gómez
CCCB i Apropa Cultura
Tipus de recurs
Educa amb l’Art
Disciplina artística
Música, Teatre, Dansa, Museus i exposicions
Idioma: 
Català
Format
Document, Vídeo

Objectius

Educa amb l’Art es un curs de formació que ensenya a enriquir, potenciar i donar una nova dimensió a la vostra tasca com a educadors o educadores a través de les possibilitats de la creació artística. A partir de sessions vivencials en arts escèniques, música i arts visuals experimentem i aprenem com l'art pot ajudar-nos en el dia a dia. Quan l’art entra a la vida quotidiana, es nota!

El curs 2019-20, Crear per construir la vida, es va dissenyar amb l’objectiu de retornar l’art i la creació als espais quotidians de totes les persones. Vam imaginar noves maneres de fer i vam trobar espais de creació conjunta per ajudar-nos a crear una vida diversa, creativa i transformadora.

 

Descripció

Formació de performance amb Sònia Gómez al CCCB

Una sessió de formació al voltant de la disciplina artística de la Performance. Un laboratori de recerca creativa a partir d'exercicis senzills que involucren el cos en acció, la paraula i la ment imaginativa. 

La ballarina, performer i coreògrafa Sonia Gómez va dissenyar una sessió on els nostres cossos, les nostres ments i emocions interactuin en un procés de creació conjunta i inclusiva. 

 

¿Qué es la performance?

La performance és un acte creatiu irrepetible, que sorgeix en un moment i que mai pot ser exactament igual. És una forma d'expressió lliure, creativa i inclusiva, on totes les persones poden trobar el seu paper actiu i transformador. 

A la performance hi poden intervenir i actuar alhora diferents disciplines artístiques, música, teatre, poesia, dança, circ, cinema... Pot ser una acció des de l'individual al col·lectiu. 

 

Sobre la formadora

Sonia Gómez (La Sénia, Tarragona) Ballarina, performer i coreògrafa. Va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a l'Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel·les, Bèlgica.

Des de l'any 2004 va treballar en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l'art i de les impostures de l'art a través del cos i la performance.

Ha actuat a: Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colòmbia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.

Visc i treballa a Barcelona.

2007 Premi FAD Sebastián Gasch. 2010 Premi espectacle innovador en gira. Experiències amb un desconegut. Fira international/Osca. 2017 Premi Delfín Colomer menció especial.

2018 Premi millor espectacle de dansa premis Butaca. A veure.